< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2010 • 0951    MORKHERO'S PROFEET


Op de Aarde en de duizenden planeten in de Melkweg, waar mensen op leven, is het momenteel het jaar 1303 NGT - dat staat gelijk aan het jaar 4890 volgens de oude jaartelling. De afgelopen maanden is de spanning opgelopen, vooral sinds het agressief optredende kristalimperium over een breed front de liga van de vrije Terranen in de problemen brengt.

Enkele tienduizenden oorlogsschepen bezetten het kleine sterrenrijk van de Topsiders en lijven het bij het kristalimperium in. Als een sterke Arkoonse ruimtevloot echter Olympus wil aanvallen, wordt die vloot het slachtoffer van het nieuwste geheime wapen van de Terranen: de Aagenfelt-barrière helpt mee, de Arkoniden een vernietigende nederlaag toe te brengen. Tegelijkertijd worden er op de Aarde op verschillende plaatsen acties door de Arkoonse geheime dienst uitgevoerd.

Perry Rhodan moet echter op nog een ander front in actie komen. Tegen de mysterieuze mentale macht van Morkhero Zielenbron. Over zijn plannen weet men tot nu toe niets, maar nu is er eindelijk sprake van een concreet spoor en de LEIF ERIKSSON, het vlaggenschip van Rhodan, vliegt naar de Eastside van de Melkweg. Doel is de planeet Morbienne III - en daar resideert Morkhero's profeet ...


Wat er zich op planeet Morbienne III onder de heerschappij van Morkhero afspeelde, kunnen de Terranen onder het bevel van Perry Rhodan nog niet weten. Ze vermoeden echter, dat de planeet nog de nodige verrassingen in petto heeft.


Oorspronkelijke titel: Morkheros Prophet

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: op de planeet Morbienne III – een god spreekt tot de Kraverkers


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel, Morbienne-stelsel – mei 1303 NGT (4890 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraanse Resident neemt deel aan de vlucht naar Morbienne III. Trim Marath - De jonge monochroom-mutant waagt zich in het rijk van Morkhero Zielenbron. Ewoschno - De jachtopziener  beleeft een wonderlijke carrière. Kellmi - De jonge jager beleeft de verschijning van een gloeiende bol. Rudo K'Renzer - De sloep-commandant verstoort een manoeuvre op zijn eigen manier.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende