< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2008 • 0949    BLOKKADE OM SOL


Op de Aarde en op de duizenden planeten in de Melkweg, waarop mensen leven, schrijft men het jaar 1303 nieuw galactische tijdrekening - dat komt overeen met het jaar 4890 van de oude jaartelling. Sinds het einde van het constituerende jaar behoort de Melkweg tot de Thoregon coalitie, het verbond van zes galaxies, dat voor vrede en onafhankelijkheid in dit gedeelte van de kosmos moet staan.

Helaas komt de situatie binnen de galaxie van de mensheid niet overeen met het doel van Thoregon. Vooral het agressief optredende kristalimperium breidt zijn macht steeds verder uit. Tenslotte bezetten vele tienduizenden gevechtsruimteschepen het kleine sterrenrijk van de Topsiders, in zekere zin 'voor de deur' van de Terranen.

Daarna kwam het tot een gevecht in de Olympus-sector. Met behulp van de nieuwe Aagenfelt-barrière konden duizenden Arkoonse ruimteschepen zwaar beschadigd of vernietigd worden. Het is echter duidelijk dat het kristalimperium het onder zijn machtswellustige imperator na de vorige tegenslag niet zomaar zal opgeven. De volgende ronde in het conflict tussen de voormalige bondgenoten Terra en Arkon wordt ingeluid door de blokkade om SOL ...


Agenten spelen een grote rol in de strijd om de interstellaire macht; ze opereren in het geheim en kunnen meer bereiken dan grote ruimtevloten. Dat werd onlangs bewezen bij de mislukte poging van de Arkoniden om enkele Terraanse mutanten te ontvoeren.

Maar er zijn nog andere agenten... en andere attractieve doelen.


Oorspronkelijke titel: Blockade um Sol

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: ze jagen op monochroom-mutanten – Arkoonse agenten op de Aarde.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – mei 1303 NGT (4890 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De activeerderdrager gaat zelf de ontvoerders opsporen. Gucky - De muisbever laat zich bereidwillig gebruiken als snel transportmiddel. Maurenzi Curtiz - De eerste Terraan heeft politieke belangen. Trim Marath - De jonge mutant krijgt ongewenst contact.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende