< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2007 • 0948    DE SCHATDUIKERS


Op Terra en duizenden andere door mensen bewoonde planeten in de Melkweg is het het jaar 1303 van de nieuw galactische tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4890 van de oude jaartelling. Sinds het einde van het constituerende jaar behoort de Melkweg tot de coalitie Thoregon, een verbond van zes galaxieën die zich inzetten voor vrijheid en onafhankelijkheid in dit deel van de kosmos.

Helaas is de situatie in de Melkweg niet in overeenstemming met de doelstellingen van Thoregon. Vooral het agressieve kristalimperium breidt zijn macht voortdurend uit. Zo bezetten meerdere tienduizenden gevechtsruimteschepen het kleine sterrenrijk van de Topsiders. In zekere zin vlak voor de 'huisdeur' van de Terranen.

De mensen aan boord van de SOL hebben geen weet van dit alles. Het legendarische halterschip dat sinds lang is terugveroverd door Perry Rhodan en zijn troepen, ging in de ketel van DaGlausch door de daar bestaande reusachtige paddenstoeldom en sindsdien heeft men niets meer gehoord van Atlan en zijn zesduizend bemanningsleden.

De SOL kwam tenslotte uit in de galaxie Segafrendo, ergens in een eigen kosmos met eigen wetten. Vanuit de mysterieuze NACHT moeten Atlan en de zijnen proberen de opdracht van HET te vervullen. Bij het verzamelen van de daarvoor nodige informatie worden ze geholpen door de schatduikers ...


De schok is enorm voor de bemanning van de SOL. Duizenden mensen zijn niet alleen in een onbekende galaxie geland, maar ook in een 18 miljoen jaar zeer ver verleden. Een terugkeer naar de Melkweg van nu schijnt om meerdere redenen onmogelijk te zijn...

Intussen is de galactopolitieke situatie in de Melkweg nog meer toegespitst. Arkon begint een offensief van agenten op Terra.


Oorspronkelijke titel: Die Schatztaucher

Auteur: Uwe Anton

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): Terraans ruimteschip: space-jet - klasse CVI door Gregor Paulmann

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: tussen Mondanen en de galactische kroon – in Segafrendo is de SOL alleen.


Locatie en tijdsruimte: Segafrendo, Torm-Karaend-stelsel – 17.995.095 voor Chr.


Hoofdpersonen: Necker Ravved - Een jonge schatduiker komt in actie met een zware handicap. Marth en Dustaff Ravved - Twee dookies onderzoeken het kosmologische toneel. Atlan - De Arkonide krijgt een schokkende aankondiging. Lereffe - Een vlootcommandante voelt zich bedreigd door de concurrentie. Imatiom - Een Mundaan heeft een perfecte controle over zichzelf. Shriftenz - Een Zauder neemt een beslissing.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende