Segafrendo, NACHT, Hesp Graken – 17.995.095 voor Chr.

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2006 • 0947    CUGARITTMO'S GEZICHTEN


Hoofdpersonen: Cugarittmo - De Mundaanse krijger beleeft een snelle carrière. Atlan - In de galaxie van de oorlogen gaat de Arkonide in de NACHT op avontuur. Crom Harkanvolter - De Lord-Eunuch van de Mom'Serimer informeert de Galaktische bemanning. Ronald Tekener - De Smiler maakt een moeilijke beslissing. Dao-Lin-H'ay - De Kartaanse word met een dodelijk gevaar geconfronteerd.


Op de Aarde en de duizenden planeten in de Melkweg, waar mensen op leven, is het momenteel het jaar 1303 NGT - dat staat gelijk aan het jaar 4890 volgens de oude jaartelling. Sinds het eind van het Constituerende Jaar maakt de Melkweg deel uit van de Coalitie Thoregon, het verbond van zes superintelligenties, dat zich in dit deel van de kosmos sterk wil maken voor vrede en onafhankelijkheid.

Als zesde bode is Perry Rhodan min of meer het bindmiddel tussen de mensheid en de superintelligenties, maar ook met de andere volkeren, die deel uitmaken van de Coalitie. Als enige Terraan is hij in staat, gebruik te maken van de mysterieuze Brug in de Oneindigheid.

Helaas is de situatie in de Melkweg niet conform de doelstellingen van Thoregon. Vooral het agressief optredende Kristalimperium breidt zijn macht steeds verder uit. Onlangs bezetten enkele tienduizenden ruimteschepen het kleine sterrenrijk van de Topsiders, min of meer direct voor de "huisdeur" van de Terranen.

Maar van dat alles hebben de mensen aan boord van de SOL geen enkel vermoeden. Het legendarische haltervormige ruimteschip, dat pas onlangs door Perry Rhodan en zijn kameraden werd heroverd op de vijand, dook in de Ketel van DaGlausch en verdween in de gigantische daar aanwezige paddenstoeldom. Sindsdien heeft men in de Melkweg niets meer van Atlan en de zesduizend bemanningsleden gehoord. Ook niet van Mondra Diamond en de kleine Delorian Rhodan...

De SOL duikt op een punt in het universum op, dat aan eigen wetten gebonden is. Men noemt deze regio de NACHT, en ze wordt bewoond door de kleine Mom'Serimers. Dit ras wordt onder meer bedreigd Cugarittmo's gezichten ...


Niemand kon vermoeden, dat de SOL na het passeren van de megadom in een galaxie vol met geweld en oorlogen zou belanden. In Segafrendo vormen de Mondanen duidelijk een machtige en zeer agressieve tegenstander. Atlan en de bemanningsleden van de SOL weten, dat ze daar rekening mee moeten houden, wanneer ze hun opdracht willen uitvoeren.


Oorspronkelijke titel: Cugarittmos Gesichter

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn