Segafrendo, NACHT – 17.995.095 voor Chr.

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2005 • 0946    GESTRAND IN DE NACHT


Hoofdpersonen: Atlan - De Arkonide moet zich met de bemanning van de SOL in een vreemde kosmos oriënteren. Crom Harkanvolter - De jonge Mom'Serimer wordt met een ongewone situatie geconfronteerd. Icho Tolot - De Haloeter neemt deel in een commando-actie in de NACHT. Tonko Kerzner - De Ertrusische kolonel heeft een vreemde voorliefde.


Op Terra en de duizenden andere planeten in de Melkweg die worden bewoond door mensen, is het1303 Nieuwe Galactische Tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4890 van de oude jaartelling. Sinds het einde van het Constituerende Jaar behoort de Melkweg tot de Coalitie Thoregon, een verbond van zes galaxieën die zich inzetten voor vrede en onafhankelijkheid in dit deel van de kosmos.

Als Zesde Bode van Thoregon is Perry Rhodan de schakel tussen de mensheid enerzijds en de superintelligenties en de andere volken van de bond van galaxieën anderzijds. Als enige Terraan kan hij gebruik maken van de geheimzinnige Brug in de oneindigheid.

Helaas is de situatie in de Melkweg niet in overeenstemming met de doelstellingen van Thoregon. Vooral het zich agressief gedragende Kristalimperium breidt zijn macht voortdurend uit. Zo bezetten tienduizenden gevechtsruimteschepen het kleine sterrenrijk van de Topsiders, dat zich in zekere zin vlak 'voor de huisdeur' van de Terranen bevindt.

Van dat alles hebben de mensen aan boord van de SOL geen weet. Het legendarische halterschip, dat sinds lang is terugveroverd door Perry Rhodan en zijn troepen, ging in de Ketel van DaGlausch door de daar bestaande machtige paddenstoeldom en niemand weet waar het nu is. In de Melkweg heeft men sindsdien niets meer van Atlan en de zesduizend bemanningsleden gehoord, en ook niet van Mondra Diamond en de kleine Delorian Rhodan...


De SOL duikt op een punt in het universum op, dat aan eigen wetten gebonden is. Men noemt deze regio de NACHT, en ze wordt bewoond door de kleine Mom'Serimers ...


Het was bijna tot een grote confrontatie gekomen maar dat kon voorlopig worden vermeden. De bemanning van de SOL kan zich nu oriënteren in de onbekende kosmos waarin ze tegen hun wil zijn gestrand. Maar dat wil niet zeggen dat er minder raadsels zijn, niet in het minst vanwege de cocon en het teken van ESTARTU. Atlan heeft de taak de stukjes van de grote puzzel samen te voegen.


Oorspronkelijke titel: Gestrandet in der NACHT

Auteur: H. G. Francis

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: H. Brown

Prijs €4.50 (dubbele editie)