< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2004 • 0945    IN DE BAN VAN DE NACHT


Op de Aarde en de duizenden planeten in de Melkweg, waar mensen op leven, is het momenteel het jaar 1303 NGT - dat staat gelijk aan het jaar 4890 volgens de oude jaartelling. Sinds het eind van het constituerende jaar maakt de Melkweg deel uit van de coalitie Thoregon, het verbond van zes superintelligenties, dat zich in dit deel van de kosmos sterk wil maken voor vrede en onafhankelijkheid.

Als zesde bode is Perry Rhodan min of meer het bindmiddel tussen de mensheid en de superintelligenties, maar ook met de andere volkeren, die deel uitmaken van de coalitie. Als enige Terraan is hij in staat, gebruik te maken van de mysterieuze brug in de oneindigheid.

Helaas is de situatie in de Melkweg niet conform de doelstellingen van Thoregon. Vooral het agressief optredende kristalimperium breidt zijn macht steeds verder uit. Onlangs bezetten enkele tienduizenden ruimteschepen het kleine sterrenrijk van de Topsiders, min of meer direct voor de 'huisdeur' van de Terranen.

Maar van dat alles hebben de mensen aan boord van de SOL geen enkel vermoeden. Het legendarische haltervormige ruimteschip, dat pas onlangs door Perry Rhodan en zijn kameraden werd heroverd op de vijand, dook in de ketel van DaGlausch en verdween in de gigantische daar aanwezige paddenstoeldom. Sindsdien heeft men in de Melkweg niets meer van Atlan en de zesduizend bemanningsleden gehoord. Ook niet van Mondra Diamond en de kleine Delorian Rhodan... De SOL duikt op een punt in het universum op, dat aan eigen wetten gebonden is. Daar strandt het ruimteschip in de ban van de NACHT ...


Vincent Garron de zogenaamde doodsmutant, die in de laatste minuten van zijn leven nog een afschuwelijk gevaar voor de bemanning van de SOL vormde, werd na een furieus gevecht door Mondra Diamond overwonnen en gedood. Maar de zesduizend mensen aan boord van de SOL weten nog niet, waar ze zijn beland. Het schijnt een vreemde regio van de kosmos te zijn, waar de eigenaardige Mom'Serimers op de terugkeer van een superintelligentie met de naam ESTARTU wachten.


Oorspronkelijke titel: Im Bann der NACHT

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: twee jongeren in een ongewone omgeving – en een mutant maakt amok.


Locatie en tijdsruimte: Segafrendo – 17.995.095 voor Chr.


Hoofdpersonen: Crom Harkanvolter - De moedige Mom'Serimer staat aan het begin van een grote carrière. Yessim Shrankangard - De jonge Mom'Serimer volgt zijn vriend tot aan de zuil van de NACHT. Vincent Garron - De zogenaamde doodsmutant kies uiteindelijk partij voor één kant. Mondra Diamond - De voormalige TLD-agente strijdt voor 6000 levens - en voor haar kind. Delorian Rhodan - De zoon van de  zesde bode helpt indirect.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende