Sol-stelsel, Orion-Delta-stelsel – mei 1303 NGT (4890 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2002 • 0943    REDDINGSACTIE VOOR BULLY


Hoofdpersonen: Gucky - De muisbever wil zijn oudste vriend redden. Cistolo Khan - De voormalige LFT-commissaris leidt een commando eenheid. Yala Reyes - De jonge telepate krijgt haar eerste opdracht. Goa Zefferphaun - De jonge suggestor is enigszins onzeker. Xerkran-Par - De gouverneur van Topside leidt het verzet. Kraschyn - De Mascant van de Arkoniden laat op mutanten jagen.


Op de Aarde en de duizenden planeten in de Melkweg, waar mensen op leven, is het momenteel het jaar 1303 NGT - dat staat gelijk aan het jaar 4890 volgens de oude jaartelling. Sinds het eind van het Constituerende Jaar maakt de Melkweg deel uit van de Coalitie Thoregon, het verbond van zes superintelligenties, dat zich in dit deel van de kosmos sterk wil maken voor vrede en onafhankelijkheid.

Als zesde bode is Perry Rhodan min of meer het bindmiddel tussen de mensheid en de superintelligenties, maar ook met de andere volkeren, die deel uitmaken van de Coalitie. Als enige Terraan is hij in staat, gebruik te maken van de mysterieuze Brug in de Oneindigheid.

Helaas is de situatie in de Melkweg niet conform de doelstellingen van Thoregon. Vooral het agressief optredende Kristalimperium breidt zijn macht steeds verder uit. Onlangs bezetten enkele tienduizenden ruimteschepen het kleine sterrenrijk van de Topsiders, min of meer direct voor de "huisdeur" van de Terranen.

Tijdens die actie door de Arkoniden werden ook Terranen gevangen genomen. Onder hen is de man, waarmee Perry Rhodan bijna drieduizend jaar geleden naar de Maan is gevlogen en te boek staat als een van de belangrijkste Terranen op dit moment: Reginald Bull. De Residentieminister voor de verdediging van de Liga mag niet in de handen van de Arkoniden blijven, dus organiseert de muisbever Gucky een reddingsactie voor Bully ...


Weliswaar lukte het, twintig van de gevangen genomen Terranen te bevrijden; maar Bully is nog steeds in de handen van het Kristalimperium. Bovendien heeft deze missie duidelijk gemaakt, dat de nieuwe mutanten zeker geen zaligmakend middel zijn. Daarvoor zijn deze jonge mensen nog veel te onzeker en te sensibel. Bovendien weet Arkon, hoe het met de dreiging door mutanten moet omgaan. En het gaat opnieuw in de aanval ...


Oorspronkelijke titel: Einsatz für Bully

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn