< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2001 • 0942    ODYSSEE VAN EEN MUTANT


Op Terra en de duizenden andere planeten in de Melkweg die worden bewoond door mensen, is het 1303 nieuwe galactische tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4890 van de oude jaartelling. Sinds het einde van het constituerende jaar behoort de Melkweg tot de coalitie Thoregon, een verbond van zes superintelligenties die zich inzetten voor vrede en onafhankelijkheid in dit deel van de kosmos.

Als zesde bode van Thoregon is Perry Rhodan de schakel tussen de mensheid enerzijds en de superintelligenties en de andere volken van de bond van galaxieën anderzijds. Als enige Terraan kan hij gebruik maken van de brug in de oneindigheid.

Helaas is de situatie in de galaxie van de mensheid niet in overeenstemming met de doelstellingen van Thoregon. Vooral het zich agressief gedragende kristalimperium breidt zijn macht steeds verder uit. Zo bezetten meerdere tienduizenden gevechtsruimteschepen het kleine sterrenrijk van de Topsiders dat zich in zekere zin vlak 'voor de deur' van de Terranen bevindt. En dan schijnt er nog een veel groter gevaar te zijn, het gevaar dat schuilgaat achter de naam Morkhero Zielenbron. Slechts de jonge Trim Marath kan vermoeden wat of wie achter deze geestelijke macht is verborgen. Hij beleeft de odyssee van een mutant ...


Het lijkt erop dat alleen Trim Marath de geestelijke macht kan peilen waarvan tot nu toe slechts de naam bekend is. Trim is een van de vele mutanten die zich inzetten voor het nieuwe Terra. Terwijl andere mutanten elders deelnemen aan een eerste actie, beleven zij een heel bijzondere vuurdoop tijdens een reddingsactie voor Bully ...


Oorspronkelijke titel: Odyssee eines Mutanten

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: van Yorname naar Terra – een jonge man denkt aan het land Dommrath.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – mei 1303 NGT (4890 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De solaire resident is het voorbeeld voor vele mutanten. Trim Marath - De monochroom-mutant heeft geen aantoonbare vaardigheden. Startac Schroeder - De jonge teleporteur wordt een mentor. Moharion Mawrey - De residentie-minister zet zich in voor de jonge mutanten. Morkhero Zielenbron - De geheimzinnige macht reikt naar Terra.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende