< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


31e cyclus: DE SOLAIRE RESIDENT

Nummer 2000 t/m 2099, tijdsruimte 1291 t/m 1304 NGT (4878 t/m 4891 na Chr.)


2000 • 0941 (2009, week 41)    HET


Het constituerende jaar is voorbij, Thoregon kon ontstaan. In de ketel, de nog altijd mysterieuze zone tussen de sterrenstelsels DaGlausch en Salmenghest, hebben zes superintelligenties een nieuwe thuishaven gevonden. De Thoregon coalitie moet voortaan voor vrede en onafhankelijkheid in dit gebied van de kosmos zorgen.

Een van deze zes superintelligenties is HET. De eeuwenoude mentor van de mensheid, van wie Perry Rhodan de relatieve onsterfelijkheid had gekregen, begeleidde de Terranen door alle tijdperken van hun geschiedenis, door hoogte- en dieptepunten tot aan de huidige situatie in de Melkweg.

Deze situatie is allesbehalve gunstig. De militaire spanningen tussen de machtsblokken zijn niet afgenomen, sinds Perry Rhodan als de zesde bode van Thoregon actief is. Juist integendeel: het agressieve, zeer goed toegeruste kristalimperium lijkt haar macht steeds verder te willen uitbreiden.

Wat Perry Rhodan ook doet, zijn daden zullen gevolgen voor miljarden wezens hebben. En terwijl in de Melkweg de situatie sterk verandert, verneemt de Terraan een geschiedenis die tot miljoenen jaren in het verleden teruggaat. Het is het verhaal van de superintelligentie met de naam HET...


Met één klap is de militaire situatie in de Melkweg ongunstig ten opzichte van de Aarde veranderd: de vloot van het kristalimperium heeft zich in het Orion-Delta-stelsel genesteld slechts enkele honderden lichtjaren van de Aarde verwijderd. Een veel groter gevaar, dat men tot dusver nog niet kon vermoeden, schijnt zich echter in Morkhero Zielenbron te manifesteren. Wie of wat er zich achter deze geestelijke macht verbergt, weten de experts van de Terranen niet eens. Misschien weet een bepaalde jongeman er iets vanaf.


Oorspronkelijke titel: Es

Auteur: Robert Feldhoff/Ernst Vlcek

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner (2 x)

Nederlandse vertaling: H. Jong

© VPM Verlagsunion Pabel Moewig KG, D-76413 Rastatt

© www.perrypedia.proc.org

© Uitgeverij Big Balloon B.V.

ISSN 1383-9861, prijs €2.05Ondertitel: een nieuwe toekomst voor de Aarde – de solaire residentie ontstaat.


Locatie en tijdsruimte: Terra – 1291 t/m 1303 NGT (4878 tot 4890 na Chr.), terugblik: ca. 15 miljoen jaar voor Chr.


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De zesde bode van Thoregon wil Terra een nieuwe toekomst inleiden. Ahn-Visperon - De Vojaride bezoekt het eiland van de vlinders. Bostich - De heerser van het kristalimperium breidt zijn macht steeds verder uit. Monkey - De Oxtorner is het niet eens met alle plannen van Rhodan. Lotho Keraete - De man van metaal vertelt het verhaal van een super-intelligentie.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende