DaGlausch – 1291 NGT (4878 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1999 • 0940    DE PULS


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Alaska Saedelaere, Hismoom, Lotho Keraete, Jorim Azao, Atlan.


De Coalitie Thoregon staat op het punt te worden opgericht, het Constituerende Jaar is bijna voorbij. Talrijke aanvallen konden door de geallieerde volkeren uit zes galaxieën worden afgeslagen, waarbij de Terranen rond Perry Rhodan een bijzonder belangrijke rol vervulden.

Nu lijken alle draden bij elkaar te komen: zowel vanuit de Melkweg als Chearth, waar de gebeurtenissen zich de laatste dagen hebben toegespitst. Perry Rhodan is onderweg op de Brug in de oneindigheid, en in de galaxie DaGlausch verzamelen zich zes superintelligenties.

Er is een gebeurtenis van waarlijk kosmische omvang op til een gebeurtenis, zoals de mensheid in haar hele geschiedenis nog nooit heeft meegemaakt. Slechts enkele duizenden Galaxers zijn er getuige van wanneer het gebeurt en een extra-universele schepping wordt geactiveerd. Het is de PULS ...


Thoregon is ontstaan. En de SOL is verdwenen. Met hem Perry Rhodans zoon en zijn levensgezellin. Kosmische gebeurtenissen vermengen zich met persoonlijke gevoelens. De activeerderdrager heeft sterker dan ooit het gevoel een kosmisch wezen te zijn.

Maar tegelijk is Perry Rhodan een Terraan. De vertegenwoordiger van de mensheid, die hij de weg naar de sterren heeft gewezen. En als zodanig grijpt hij de gelegenheid aan, zijn lotgevallen sterker met die van de mensheid te verbinden.

Meer daarover in de PERRY RHODAN-aflevering van volgende week. Deze leidt een geheel nieuwe periode in de geschiedenis van de grootste ruimteserie in. En schildert bovendien een gebeuren, dat tegelijkertijd miljoenen jaren in het verleden reikt, om zich in de toekomst van Terra weer terug te vinden ... wanneer de Solaire Residentie ontstaat.


Oorspronkelijke titel: Der Puls

Auteur: Uwe Anton

Cover ©: Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema