< vorige  |  INDEX  |   🔍

Reeks 1950 - 1999

30e cyclus MATERIA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1999 • 0940    DE PULS


De coalitie Thoregon staat op het punt te worden opgericht, het Constituerende Jaar is bijna voorbij. Talrijke aanvallen konden door de geallieerde volkeren uit zes galaxieën worden afgeslagen, waarbij de Terranen rond Perry Rhodan een bijzonder belangrijke rol vervulden.

Nu lijken alle draden bij elkaar te komen: zowel vanuit de Melkweg als Chearth, waar de gebeurtenissen zich de laatste dagen hebben toegespitst. Perry Rhodan is onderweg op de brug in de oneindigheid, en in de galaxie DaGlausch verzamelen zich zes superintelligenties.

Er is een gebeurtenis van waarlijk kosmische omvang op til een gebeurtenis, zoals de mensheid in haar hele geschiedenis nog nooit heeft meegemaakt. Slechts enkele duizenden Galaxers zijn er getuige van wanneer het gebeurt en een extra-universele schepping wordt geactiveerd. Het is de PULS ...


Thoregon is ontstaan. En de SOL is verdwenen. Met hem Perry Rhodans zoon en zijn levensgezellin. Kosmische gebeurtenissen vermengen zich met persoonlijke gevoelens. De activeerderdrager heeft sterker dan ooit het gevoel een kosmisch wezen te zijn.

Maar tegelijk is Perry Rhodan een Terraan. De vertegenwoordiger van de mensheid, die hij de weg naar de sterren heeft gewezen. En als zodanig grijpt hij de gelegenheid aan, zijn lotgevallen sterker met die van de mensheid te verbinden.

Meer daarover in de PERRY RHODAN-aflevering van volgende week. Deze leidt een geheel nieuwe periode in de geschiedenis van de grootste ruimteserie in. En schildert bovendien een gebeuren, dat tegelijkertijd miljoenen jaren in het verleden reikt, om zich in de toekomst van Terra weer terug te vinden ... wanneer de Solaire Residentie ontstaat.


Oorspronkelijke titel: Der Puls

Auteur: Uwe Anton

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): galactische ruimteschip : 'vlo' van de Haloeters door Georg Joergens

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: in het centrum van de ketel – het verdrag van DaGlausch.


Locatie en tijdsruimte: DaGlausch – 1291 NGT (4878 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De Terraan verneemt de achtergronden van Thoregon. Alaska Saedelaere – De man met de huid wordt actief. Hismoom – De kosmocraat voert onderhandelingen. Lotho Keraete – De bode van HET geeft een opdracht. Jorim Azao – De vormgever vindt zijn bestemming. Atlan – De Arkonide verricht de sprong door het grootte niets.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende