Plantagoo, Chearth, DaGlausch – 1291 NGT (4878 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1998 • 0939    BIJ DE PROTO-POORT


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Kaif Chiriatha.


Net als voorheen gaat het conflict tussen de Coalitie Thoregon en haar tegenstanders door. Dat geldt zowel voor de Melkweg, waar het onlangs lukte de Kosmische Fabriek MATERIA te vernietigen, als ook in de galaxie Chearth.

Maar terwijl er in de Melkweg een nieuwe Kosmische Fabriek opdook, die de planeet Terra in gijzeling nam, is de betrokken personen in Chearth daar niets van bekend. Hier kon men het gevaar van de Algiotische Zwervers bedwingen en loodste men de zonnewormen naar hun ware bestemming.

In Chearth weet echter niemand precies wat dat inhoudt maar het is duidelijk, dat alles samenhangt met het Constituerende Jaar van de Coalitie Thoregon.

Daarmee wordt ook Perry Rhodan, de 6e bode van Thoregon, geconfronteerd. Sinds hij op de planeet Trokan op de Brug van de Oneindigheid stapte, is de Terraan steeds meer betrokken geraakt bij het lot van Thoregon.

Nu, dat de mensheid direct door de Kosmische Fabriek WAVE wordt bedreigd, wil hij antwoorden op talrijke vragen. Die antwoorden zoekt Rhodan bij de Proto-Poort ...


In Chearth kon men het gevaar van de Algiotische Zwervers bedwingen en loodste men de zonnewormen naar hun ware bestemming.

Na de dood van de Galornse Kaif Chiriatha is Perry Rhodan nog meer dan voorheen geïnteresseerd, antwoorden op zijn talrijke vragen te krijgen. Maar na zijn lange dwaaltocht over de dit keer zeer eigenaardige Brug in de Oneindigheid is hij op een plaats aangekomen, die hij zich daarvoor niets eens kon voorstellen. De Terraan is in het centrum van een conflict beland, dat niet sinds een paar jaar woedt. Op dit punt komt alles bij elkaar ...


Oorspronkelijke titel: Am Proto-Tor

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn