Chearth – 1291 NGT (4878 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1997 • 0938    HET EINDE VAN DE ZONNEKLUIS


Hoofdpersonen: Vincent Garron, Sirku, Veldenhovv, Vredentaich, Myles Kantor.


De conflicten tussen de Coalitie Thoregon en zijn vijanden zijn nog in volle gang. Dat geldt voor de Melkweg, waar men erin is geslaagd de Kosmische Fabriek MATERIA te vernietigen, en voor de galaxie Chearth.

In de Melkweg is een andere kosmische fabriek verschenen en de dienaren van de materie hebben de hele planeet Terra gegijzeld, gebeurtenissen waar de bondgenoten in Chearth niets van weten. De ontwikkelingen daar gaan in de richting van een beslissende gebeurtenis waarvan het leven van talloze bewoners afhangt.

Nog steeds controleren de vloten van de Algiotische Zwervers grote delen van de galaxie, maar in dit enorme leger zijn intussen twee fracties ontstaan, waartussen ernstige conflicten zouden kunnen uitbreken.

De manipulaties van de Tazolen aan de zogenaamde zonnekluis hebben ertoe geleid dat deze steeds instabieler werd en het is te verwachten dat de zonnewormen binnenkort zullen uitbreken en dat de Guan a Vars, de vroegere 'monsters van Louipaz', zich in Chearth zullen verspreiden.

Gelukkig beschikken de bondgenoten over de door de Haloeters meegenomen Yaronag, een apparaat waarmee de zonnewormen kunnen worden gedood. Maar Sirku, de splinter van de superintelligentie Nisaaru, raadt het gebruik van de Yaronag af en dat zou het einde van de ZONNEKLUIS kunnen betekenen ...


In Chearth schijnt de grootste oorlog in de geschiedenis van deze galaxie afgelopen te zijn: De Algioten onder leiding van Vil an Desch trekken zich terug op hun thuiswereld; de in Chearth achterblijvende agressors onder leiding van Dro ga Dremm zullen niet lang kunnen standhouden tegen de vloten van de Chearthers en de Haloeters, en tegen de net-neutralisators.

Maar wat gebeurt er met de zonnewormen en de Galaxers aan boord van de TAUCOON? Wat is het lot van de bewoners van de galaxieën die behoren tot de Coalitie Thoregon?


Oorspronkelijke titel: Das Ende des Sonnentresors

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Brown