Chearth – 1291 NGT (4878 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1996 • 0937    ALS TAZOLEN MUITEN


Hoofdpersonen: Sirku, Corr re Venth, Dro ga Dremm, Randorus, Dao-Lin-H'ay.


Net als voorheen gaat het conflict tussen de Coalitie Thoregon en haar nog steeds nog niet echt volledig bekende tegenstanders door. Dat geldt zowel voor de Melkweg, waar het onlangs lukte de kosmische fabriek MATERIA te vernietigen, als ook in de galaxie Chearth.

Maar terwijl er in de Melkweg een nieuwe Kosmische Fabriek opdook, die de planeet Terra in gijzeling nam, is de betrokken personen in Chearth daar niets van bekend. Hier schijnt een gebeurtenis in het verschiet te liggen, waar het leven van talloze intelligente bewoners van deze galaxie afhangt.

Nog steeds controleren de vloten van de Algiotische Zwervers grote delen van deze galaxie. Door de manipulaties, die door de Tazolen bij de zogenaamde zonnekluis zijn uitgevoerd, is dit object instabiel geworden. Men moet er serieus rekening mee houden, dat de zonnewormen binnenkort uitbreken, waarna de Guan a Vars, de voormalige " monsters van Louipaz" zich op Chearth zullen storten.

Maar door de komst van de Haloeters uit de Melkweg kon het gevaar worden afgewend. Met het Varonag beschikken de bondgenoten over een effectief apparaat, om alle zonnewormen te doden. Bovendien wankelt door de vloot van de Haloeters de overmacht van de invasiemacht van de Algiotische Zwervers.

Beslissend zijn echter de interne problemen, waarmee die invasiemacht te maken heeft. En die problemen nemen toe als Tazolen muiten ...


De vloot van de Algiotische Zwervers is opgesplitst, bij de zonnekluis breekt de beslissende fase aan en Sirku, de splinter van de superintelligentie Nisaaru, dwaalt door de galaxie - alles in Chearth schijnt toe te werken naar een climax.


Oorspronkelijke titel: Wenn Tazolen meutern

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn