Terra, Sol-stelsel – 1291 NGT (4878 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1994 • 0935    DE LAATSTE GENERAAL


Hoofdpersonen: Zorn Jynthasso, Ramihyn, Paola Daschmagan, Katie Joanne, Jasmin Garque.


In de Melkweg kon een grote overwinning worden behaald - maar met grote offers: de kosmische fabriek MATERIA werd vernietigd bij Dengejaa Uveso, het zwarte gat in het centrum van de galaxie van de mensheid. Daarmee is in het voorjaar van 1291 Nieuwe Galactische Tijdrekening een groot gevaar voor de mensheid en voor de gehele Thoregon Coalitie uit de weg geruimd.

Thoregon zelf bevindt zich nog steeds in een ontstaansproces: de coalitie van zes superintelligenties en zes volken uit zes galaxies wil zich voor vrede in de kosmos inzetten. Machten met een enorme invloed schijnen wat tegen deze plannen te hebben, die ook Perry Rhodan nog niet helemaal kon doorgronden.


De gevechten in de Melkweg zijn slechts één aspect van het conflict dat al lang geleden ontstond. In de galaxie Chearth moet bijvoorbeeld nog de laatste beslissing vallen tussen de Algiotische zwervers en de bondgenoten uit de galaxies Chearth, Andromeda en de Melkweg.

Voor de mensen op de Aarde is Chearth echter niet van betekenis; de meesten weten zelfs niets van de Guan a Vars, de zonnekluis of de Gomrabiaanse hyperruimteheuvels af. De mensen in het Sol-stelsel en op de talrijke planeten van de Liga van Vrije Terranen zijn getuige van een nieuwe confrontatie. Het komt tot een aanval op Terra. Een man met zijn ruimtevloot verweert zich daartegen. Het is de laatste generaal ...


De meest vernietigende nederlaag sinds lange tijd voor de mensheid komt voor rekening van de kosmische fabriek WAVE en de dienaar van de materie Ramihyn. Na de ondergang van de ruimtevloot staat de Aarde nu ongewapend tegenover het krachtigste wapen van de kosmokraten in dit gedeelte van het universum; er is praktisch geen hoop meer. In een grote ruimteslag wordt de bewakingsvloot van de Aarde vernietigd; ook wordt de regering van de Liga van Vrije Terranen slachtoffer van de gevechten. De Aarde lijkt hulpeloos te zijn - maar Perry Rhodan geeft het niet op ...


Oorspronkelijke titel: Der letzte General

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Jong