DaGlausch, Salmenghest – december 1290 tot april 1291 NGT (4877 tot 4878 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1992 • 0933    OPMARS BOVEN THORRIM


Hoofdpersonen: Worrher, Tess Qumisha, Gia de Moleon, Stendal Navajo, Benjameen da Jacinta.


In de Melkweg kon een grote zege worden geboekt - hoewel dat gepaard ging met veel slachtoffers: de kosmische fabriek MATERIE werd bij Dengejaa Uveso, het zwarte gat in het centrum van de galaxie van de mensheid, vernietigd. Hierdoor werd in het voorjaar van 1291 NGT een groot gevaar voor de mensheid en de hele Coalitie Thoregon uit de weg geruimd.

Thoregon zelf verkeert nog steeds in het stadium van het ontstaan. De coalitie uit volkeren van zes galaxieën, waarbij sinds kort - in ieder geval in de theorie - ook de Terranen horen, moet zich sterk maken voor de vrede in de kosmos. Machten met een enorme invloed schijnen iets tegen die plannen te hebben, die zelfs ook voor Perry Rhodan nog steeds niet volledig transparant zijn.

De strijd in de Melkweg is slechts een van de vele vlakken, waarop het conflict, dat al heel lang sluimerde, zich afspeelt. Elders is de armada van de Algiotische Zwervers actief, om de zonnekluis open te breken, zodat de Guan a Vars kunnen ontsnappen. De bewoners van Chearth, die worden gesteund door de Terranen, Haloeters en ook Maahks uit Andromeda, proberen dit te verhinderen.

En dan is er ook nog een heel ander vlak, waar op de Aarde bijvoorbeeld al niemand meer rekening houdt: in de galaxie DaGlausch, waar ook Terranen zijn gestrand, wordt een superbeving verwacht. De kleine natie Alashan vormt het middelpunt van de gebeurtenissen wanneer het begint met de opmars boven THORRIM...


De ongelooflijke gebeurtenissen boven de planeet Thorrim hebben voorlopig hun hoogtepunt bereikt: aan de ene kant is het zonnestelsel voor miljoenen vluchtelingen een veilige burcht geworden, waar ze voorlopig konden overleven. Aan de andere kant zijn er ook zes superintelligenties in het Thorrtimer-stelsel aangekomen - en zoveel van die wezens heeft men in de geschiedenis van de Mensheid ongetwijfeld nog nooit eerder bij elkaar gezien.


Oorspronkelijke titel: Aufmarsch über Thorrim

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse viertaling: Kees van Toorn