< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1950 - 1999

30e cyclus MATERIA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1992 • 0933    OPMARS BOVEN THORRIM


In de Melkweg kon een grote zege worden geboekt - hoewel dat gepaard ging met veel slachtoffers: de kosmische fabriek MATERIE werd bij Dengejaa Uveso, het zwarte gat in het centrum van de galaxie van de mensheid, vernietigd. Hierdoor werd in het voorjaar van 1291 NGT een groot gevaar voor de mensheid en de hele coalitie Thoregon uit de weg geruimd.

Thoregon zelf verkeert nog steeds in het stadium van het ontstaan. De coalitie uit volkeren van zes galaxieën, waarbij sinds kort - in ieder geval in de theorie - ook de Terranen horen, moet zich sterk maken voor de vrede in de kosmos. Machten met een enorme invloed schijnen iets tegen die plannen te hebben, die zelfs ook voor Perry Rhodan nog steeds niet volledig transparant zijn.

De strijd in de Melkweg is slechts een van de vele vlakken, waarop het conflict, dat al heel lang sluimerde, zich afspeelt. Elders is de armada van de Algiotische Zwervers actief, om de zonnekluis open te breken, zodat de Guan a Vars kunnen ontsnappen. De bewoners van Chearth, die worden gesteund door de Terranen, Haloeters en ook Maahks uit Andromeda, proberen dit te verhinderen.

En dan is er ook nog een heel ander vlak, waar op de Aarde bijvoorbeeld al niemand meer rekening houdt: in de galaxie DaGlausch, waar ook Terranen zijn gestrand, wordt een superbeving verwacht. De kleine natie Alashan vormt het middelpunt van de gebeurtenissen wanneer het begint met de opmars boven THORRIM...


De ongelooflijke gebeurtenissen boven de planeet Thorrim hebben voorlopig hun hoogtepunt bereikt: aan de ene kant is het zonnestelsel voor miljoenen vluchtelingen een veilige burcht geworden, waar ze voorlopig konden overleven. Aan de andere kant zijn er ook zes superintelligenties in het Thorrtimer-stelsel aangekomen - en zoveel van die wezens heeft men in de geschiedenis van de Mensheid ongetwijfeld nog nooit eerder bij elkaar gezien.


Oorspronkelijke titel: Aufmarsch über Thorrim

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: op de vooravond van de eeuwigheid – Alashan in het brandpunt.


Locatie en tijdsruimte: DaGlausch, Salmenghest – december 1290 NGT tot april 1291 NGT (4877-4878 na Chr.)


Hoofdpersonen: Worrher – De commandant van de Por vlucht met zijn volk voor een ketelbeving. Tess Qumisha – De jonge mutante treedt in geestelijk contact met een superintelligentie. Gia de Moleon – De voormalige TLD-cheffin is voor een politiek van desinformatie. Stendal Navajo – De burgermeester van de natie Alashan biedt een veilige haven. Benjameen van Jacinta – De jonge Arkonide wordt de levensredder voor aliens.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende