Chearth – april 1291 NGT (4878 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1991 • 0932    MHOGENA'S BESLISSING


Hoofdpersonen: Mhogena, Atlan da Gonozal, Icho Tolot, And Reasdot, Deckeera, Dro ga Dremm.


Twee galaxies staan in het voorjaar van het jaar 1291 Nieuwe Galactische Tijdrekening voor belangrijke beslissingen - en bij allebei zijn mensen uit de Melkweg actief betrokken. Zo lukte het in de Melkweg de verenigde Galactische vloten met daadkrachtige hulp van de superintelligentie HET, de kosmische fabriek MATERIA te vernietigen, ook al kon dit uiteindelijk alleen maar via een truc. HET ging daarna met zijn kunstmatige planeet ZWERVER weg, terwijl Perry Rhodan voorlopig in de galaxie van de mensheid achterbleef.

Heel anders ziet de situatie er in Chearth nog uit. Nog steeds houden de indringers uit de galaxie Algion grote delen van de galaxie bezet, die net als de Melkweg - tot de Coalitie Thoregon behoort. Sinds enkele maanden heeft hulp uit de Melkweg en Andromeda onder commando van Atlan in de schermutselingen met de bezetters ingegrepen.

Maar de manipulaties van de Algioten hadden gevaarlijke consequenties. Het hyperfysische evenwicht in de zogenaamde zonnekluis loopt al lang ernstig gevaar; de Guan a Vars, de zonnewormen, zouden vrij kunnen komen. Dan zou het eind van de galaxie Chearth nabij zijn.

Nieuwe hulp uit de Melkweg zou de beslissing kunnen brengen: 100.000 Haloeters zijn in Chearth gearriveerd. Het ziet ernaar uit, dat de beslissing in de galaxie moet vallen met grote veldslagen, waarbij in ieder geval miljoenen doden zullen vallen. Atlan ziet maar één uitweg, maar die vindt zelfs hij immoreel. Uiteindelijk blijft voor alle betrokkenen nog maar één ding over: Mhogena's beslissing ...


Bij de Gomrabiaanse hyperruimteheuvels leek het noodlot van de complete invasievloot bijna bezegeld, maar Mhogena's beslissing redde het leven van zijn vijanden. Welke gevolgen dat zal hebben, kan niemand zich nog voorstellen. Tegelijk is de ondergang van de zonnekluis alleen nog maar een kwestie van tijd. Als de zonnewormen uitbreken, was al het werk van de bondgenoten tevergeefs ...


De Perry Rhodan-aflevering van komende week belicht eerst iets anders. In de galaxie DaGlausch kondigen zich namelijk ook grote kosmische verbanden aan.


Oorspronkelijke titel: Mhogenas Entscheidung

Auteur: Uwe Anton

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema