Chearth – december 1290 tot april 1291 NGT (4877 tot 4878 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1990 • 0931    DE ZILVERWOLF


Hoofdpersonen: Ganzetta, Atlan da Gonozal, Rudyr Pinkor, Vincent Garron, Kirk Albado.


In twee galaxieën staan in het voorjaar van het jaar 1291 NGT grote beslissingen voor de deur - en in beide gevallen zijn mensen uit de Melkweg daar actief bij betrokken.

Zo lukte het in de Melkweg de verenigde galactische vloten met stevige hulp van de superintelligentie HET, de Kosmische Fabriek MATERIA te vernietigen, ook al moest men daarvoor gebruik maken van een truc. Met zijn kunstplaneet Zwerver en de SOL vertrok HET vervolgens, terwijl Perry Rhodan voorlopig in de Melkweg van de mensheid achterbleef.

Heel anders ziet de situatie er nog in Chearth uit. Net als voorheen houdt een invasiemacht uit de galaxie Algion grote delen van dit sterreneiland bezet, die - net als de Melkweg - deel uitmaakt van de Coalitie Thoregon. Sinds enkele maanden biedt een vloot uit de Melkweg en Andromeda onder het bevel van Atlan hulp aan de bewoners van dit sterreneiland. Maar de manipulaties van de Algioten hadden gevaarlijke gevolgen. Allang loopt het hyperfysische evenwicht in de zogenaamde zonnekluis groot gevaar; de Guan a Vars, de zonnewormen, zouden kunnen ontsnappen. Als dat inderdaad gebeurt, zal het eind van de galaxie Chearth niet lang op zich laten wachten.

Nieuwe hulp uit de Melkweg zorgde echter voor keerpunt: 100.000 Haloeters zijn in Chearth aangekomen. Een groot militair conflict is onvermijdelijk wanneer er geen alternatief wordt gevonden. Volledig uit op de militaire actie is de Zilverwolf ...


Er zijn redenen genoeg, in de komende tijd uit te gaan van een militaire overmacht van de Chearthers en hun bondgenoten uit de Melkweg en Andromeda. Op den duur zullen de Algioten niet veel meer kunnen doen tegen de wapens van de Galaxers en de netneutralisatoren... Maar is het in het belang van de agenda van Thoregon, ruimteslagen met vele miljoenen doden te voeren?

Die vraag houdt in de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks niet alleen de Gharrer Mhogena bezig.


Oorspronkelijke titel: Der Silberwolf

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn