< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1950 - 1999

30e cyclus MATERIA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1990 • 0931    DE ZILVERWOLF


In twee galaxieën staan in het voorjaar van het jaar 1291 NGT grote beslissingen voor de deur - en in beide gevallen zijn mensen uit de Melkweg daar actief bij betrokken.

Zo lukte het in de Melkweg de verenigde galactische vloten met stevige hulp van de superintelligentie HET, de kosmische fabriek MATERIA te vernietigen, ook al moest men daarvoor gebruik maken van een truc. Met zijn kunstplaneet Zwerver en de SOL vertrok HET vervolgens, terwijl Perry Rhodan voorlopig in de Melkweg van de mensheid achterbleef.

Heel anders ziet de situatie er nog in Chearth uit. Net als voorheen houdt een invasiemacht uit de galaxie Algion grote delen van dit sterreneiland bezet, die - net als de Melkweg - deel uitmaakt van de coalitie Thoregon. Sinds enkele maanden biedt een vloot uit de Melkweg en Andromeda onder het bevel van Atlan hulp aan de bewoners van dit sterreneiland. Maar de manipulaties van de Algioten hadden gevaarlijke gevolgen. Allang loopt het hyperfysische evenwicht in de zogenaamde zonnekluis groot gevaar; de Guan a Vars, de zonnewormen, zouden kunnen ontsnappen. Als dat inderdaad gebeurt, zal het eind van de galaxie Chearth niet lang op zich laten wachten.

Nieuwe hulp uit de Melkweg zorgde echter voor keerpunt: 100.000 Haloeters zijn in Chearth aangekomen. Een groot militair conflict is onvermijdelijk wanneer er geen alternatief wordt gevonden. Volledig uit op de militaire actie is de Zilverwolf ...


Er zijn redenen genoeg, in de komende tijd uit te gaan van een militaire overmacht van de Chearthers en hun bondgenoten uit de Melkweg en Andromeda. Op den duur zullen de Algioten niet veel meer kunnen doen tegen de wapens van de Galaxers en de netneutralisatoren... Maar is het in het belang van de agenda van Thoregon, ruimteslagen met vele miljoenen doden te voeren?

Die vraag houdt in de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks niet alleen de Gharrer Mhogena bezig.


Oorspronkelijke titel: Der Silberwolf

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn
Ondertitel: brandpunt Lynkor – een prototype komt in actie.


Locatie en tijdsruimte: Chearth – december 1290 NGT tot april 1291 NGT (4877-4878 na Chr.)


Hoofdpersonen: Ganzetta – De zilverwolf verheugt zich al op de 'slag der slagen'. Atlan – De Arkonide begeleidt de Wlatschiden bij hun operaties in Chearth. Rudyr Pinkor – De jonge Siganees onderzoekt in het gebied van de netneutralisatoren. Vincent Garron – De mutant schat zijn contact met Sirku verkeerd in. Kirk Albado – De Siganees leidt de onderzoeksgroep bij de netneutralisatoren.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende