Chearth – april 1291 NGT (4878 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1989 • 0930    COUNTDOWN VOOR CHEARTH


Hoofdpersonen: Dao-Lin-H'ay, Dro ga Dremm, Vincent Garron, Icho Tolot, Corr re Venth.


In de lente van het jaar 1291 Nieuwe Galactische Tijdrekening vinden twee beslissende gebeurtenissen plaats en bij beide zijn mensen van de Melkweg actief betrokken.

In de Melkweg lukte het de verenigde galactische vloten met de hulp van de superintelligentie HET de kosmische fabriek MATERIA te vernietigen, al was het met een truc. HET vertok met de kunstplaneet Zwerver en met de SOL terwijl Rhodan voorlopig achterbleef in de galaxie van de mensheid.

Heel anders is de situatie in de galaxie Chearth, die ook deel uitmaakt van de Coalitie Thoregon. Nog steeds houdt de invasievloot uit de galaxie Algion grote delen van Chearth bezet. Sinds enkele maanden krijgen de bewoners hulp van een door Atlan geleide vloot uit de Melkweg en Andromeda.

Maar de acties van de Algioten hebben gevaarlijke gevolgen omdat het hyperfysische evenwicht in de zogenaamde zonnekluis wordt bedreigd, wat tot gevolg zou kunnen hebben dat de Guan a Vars, de zonnewormen, worden bevrijd. Dat zou het einde van de galaxie Chearth kunnen betekenen.

Nieuwe hulp uit de Melkweg zou een beslissende wending aan de gevaarlijke ontwikkelingen kunnen geven: 100.000 Haloeters zijn aangekomen in Chearth en de countdown voor Chearth is begonnen...


Aan een verschrikkelijke ruimteslag kwam een einde met grote verliezen voor de Algioten, bij wie de 'betonkoppen' meer en meer de overhand schijnen te krijgen. Het ziet ernaar uit dat men in Chearth een oneindig bloedvergieten kan verwachten. Dat krijgen de bondgenoten uit Chearth, Andromeda en de Melkweg steeds meer te voelen.


Oorspronkelijke titel: Countdown für Chearth

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Brown