Centrum sector – maart 1291 NGT (4878 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1987 • 0928    DE MOORDENAARSPRINS


Hoofdpersonen: Samaho, Guantamari Sailent, Karvencehl, Cairol.


In het voorjaar van het jaar 1291 Nieuwe Galactische Tijdrekening gaat in het centrum van de Melkweg een kosmisch besluit genomen worden. Bij de Dengejaa Uveso, het reusachtige Zwarte Gat, verdedigt de superintelligentie HET, de oeroude vriend van de mensheid, zich tegen de aanvallen van de kosmische fabriek MATERIA.

Vanuit de SOL gaan Perry Rhodan en zijn metgezellen over tot actie, om grotere bedreigingen van de volkeren van de galaxie af te wenden. Rhodan, sinds enige tijd zesde bode van Thoregon, weet dat de machtige wezens in MATERIA de Coalitie Thoregon te gronde willen richten - en daarmee ook de volkeren, die tot de coalitie gerekend worden.

Wil Perry Rhodan de mensheid helpen, dan moet hij front tegen MATERIA maken. Dat lukt de Terranen en hun bondgenoten zelfs. Een Galactische vloot gaat de strijd aan, met voorop zo'n 100.000 ruimteschepen van het Kristalimperium.

Het komt tot een vernietigende ruimteslag, de grootste, die in de Melkweg sinds lang woedt. Pas met een list kan MATERIA vernietigd worden.

Nog steeds heeft Perry Rhodan geen idee van de motieven van zijn vijanden. De misschien wel gevaarlijkste van hen begon zijn 'carrière' als de moordenaarsprins ...


Uit een prins-regent van de Crozeiren ontstond een van de machtigste wezens in dit deel van het universum: Torr Samaho is al bijna aan het eind van zijn wensen aangeland. Maar van de rang die hij onder de machtige wezens van de kosmos zal innemen, heeft de voormalige moordenaarsprins nog geen flauw idee.


Oorspronkelijke titel: Der Mörderprinz

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema