< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1950 - 1999

30e cyclus MATERIA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1987 • 0928    DE MOORDENAARSPRINS


In het voorjaar van het jaar 1291 nieuwe galactische tijdrekening gaat in het centrum van de Melkweg een kosmisch besluit genomen worden. Bij de Dengejaa Uveso, het reusachtige Zwarte Gat, verdedigt de superintelligentie HET, de oeroude vriend van de mensheid, zich tegen de aanvallen van de kosmische fabriek MATERIA.

Vanuit de SOL gaan Perry Rhodan en zijn metgezellen over tot actie, om grotere bedreigingen van de volkeren van de galaxie af te wenden. Rhodan, sinds enige tijd zesde bode van Thoregon, weet dat de machtige wezens in MATERIA de coalitie Thoregon te gronde willen richten - en daarmee ook de volkeren, die tot de coalitie gerekend worden.

Wil Perry Rhodan de mensheid helpen, dan moet hij front tegen MATERIA maken. Dat lukt de Terranen en hun bondgenoten zelfs. Een Galactische vloot gaat de strijd aan, met voorop zo'n 100.000 ruimteschepen van het Kristalimperium.

Het komt tot een vernietigende ruimteslag, de grootste, die in de Melkweg sinds lang woedt. Pas met een list kan MATERIA vernietigd worden.

Nog steeds heeft Perry Rhodan geen idee van de motieven van zijn vijanden. De misschien wel gevaarlijkste van hen begon zijn 'carrière' als de moordenaarsprins ...


Uit een prins-regent van de Crozeiren ontstond een van de machtigste wezens in dit deel van het universum: Torr Samaho is al bijna aan het eind van zijn wensen aangeland. Maar van de rang die hij onder de machtige wezens van de kosmos zal innemen, heeft de voormalige moordenaarsprins nog geen flauw idee.


Oorspronkelijke titel: Der Mörderprinz

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): extra-galactische techniek 'Yaronag' 47 van de Nonggo (volken van de galaxie Gorhoon) door Andreas Weiß

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: bericht uit het verre verleden – een machtig wezen ontstaat.


Locatie en tijdsruimte: centrumsector – maart 1291 NGT (4878 na Chr.)


Hoofdpersonen: Samaho – De prinsregent van de Crozeiren stat voor kosmische opgaven. Guantamari Sailent – De raikal-visser van het Maunari volk gaat handel drijven. Karvencehl – De oude dienaar is zijn heer trouw tot de dood. Cairol – De robot van de kosmocraten zoekt een nieuwe commandant voor de kosmische fabriek.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende