Centrum sector – maart 1291 NGT (4878 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1986 • 0927    GEVECHT VAN DE GIGANTEN


Hoofdpersonen: Steph La Nievand, Perry Rhodan, Bostich I., Gucky, Cistolo Khan.


Net als voorheen staan in het jaar 1291 Nieuwe Galactische Tijd in het centrum van de Melkweg twee grootmachten tegenover elkaar. In Dengejaa Uveso, het gigantische zwarte gat, houdt de superintelligentie HET, de oeroude vriend van de mensheid, zich schuil voor de aanvallen door de Kosmische Fabriek MATERIA. Vanuit de SOL proberen Perry Rhodan en zijn begeleiders, de superintelligentie te helpen, om op die manier een grote bedreiging voor de volkeren van de Melkweg af te wenden. Rhodan, die sinds enige tijd actief is als de 6e bode van Thoregon, weet, dat de machtige wezens in MATERIA de Coalitie Thoregon willen vernietigen en dus ook de volkeren, die deel uitmaken van die coalitie. De motieven van de vijanden van Thoregon zijn de Terraan net als voorheen niet bekend. Hij kent alleen de standpunten, die voor de Coalitie en hun doel spreken, er voor te zorgen, dat in enkele delen van de kosmos vrede wordt bewerkstelligd. Maar om succes te kunnen boeken, moeten Perry Rhodan en zijn vrienden eerst HET helpen.

Nu lijkt de laatste fase van het grote gevecht tussen Thoregon en MATERIA te zijn aangebroken - de volkeren van de Melkweg werpen al hun vloten in de strijd. Het komt tot het gevecht van de giganten ...


Nu lijkt de laatste fase van het grote gevecht tussen Thoregon en MATERIA te zijn aangebroken - de volkeren van de Melkweg werpen al hun vloten in de strijd.

Het is een ruimteslag, zoals men die sinds lange tijd niet in de Melkweg heeft gezien! Maar zelfs de grootste ruimtevloot sinds vele eeuwen was niet voldoende, de Kosmische Fabriek te vernietigen - uiteindelijk gaf een product, dat men aan boord van MATERIA buit had kunnen maken, de doorslag en zorgde voor het succes van Perry Rhodan.


Meer met betrekking tot de gebeurtenissen rondom het zwarte gat in de volgende aflevering uit de Perry Rhodan reeks, die meer duidelijk maakt over het verband op kosmisch vlak.


Oorspronkelijke titel: Kampf der Giganten

Auteur: Rainer Castor

Cover ©: Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn