< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1950 - 1999

30e cyclus MATERIA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1986 • 0927    GEVECHT VAN DE GIGANTEN


Net als voorheen staan in het jaar 1291 Nieuwe Galactische Tijd in het centrum van de Melkweg twee grootmachten tegenover elkaar. In Dengejaa Uveso, het gigantische zwarte gat, houdt de superintelligentie HET, de oeroude vriend van de mensheid, zich schuil voor de aanvallen door de kosmische fabriek MATERIA. Vanuit de SOL proberen Perry Rhodan en zijn begeleiders, de superintelligentie te helpen, om op die manier een grote bedreiging voor de volkeren van de Melkweg af te wenden. Rhodan, die sinds enige tijd actief is als de 6e bode van Thoregon, weet, dat de machtige wezens in MATERIA de coalitie Thoregon willen vernietigen en dus ook de volkeren, die deel uitmaken van die coalitie. De motieven van de vijanden van Thoregon zijn de Terraan net als voorheen niet bekend. Hij kent alleen de standpunten, die voor de Coalitie en hun doel spreken, er voor te zorgen, dat in enkele delen van de kosmos vrede wordt bewerkstelligd. Maar om succes te kunnen boeken, moeten Perry Rhodan en zijn vrienden eerst HET helpen.

Nu lijkt de laatste fase van het grote gevecht tussen Thoregon en MATERIA te zijn aangebroken - de volkeren van de Melkweg werpen al hun vloten in de strijd. Het komt tot het gevecht van de giganten ...


Nu lijkt de laatste fase van het grote gevecht tussen Thoregon en MATERIA te zijn aangebroken - de volkeren van de Melkweg werpen al hun vloten in de strijd.

Het is een ruimteslag, zoals men die sinds lange tijd niet in de Melkweg heeft gezien! Maar zelfs de grootste ruimtevloot sinds vele eeuwen was niet voldoende, de kosmische fabriek te vernietigen - uiteindelijk gaf een product, dat men aan boord van MATERIA buit had kunnen maken, de doorslag en zorgde voor het succes van Perry Rhodan.


Meer met betrekking tot de gebeurtenissen rondom het zwarte gat in de volgende aflevering uit de Perry Rhodan reeks, die meer duidelijk maakt over het verband op kosmisch vlak.


Oorspronkelijke titel: Kampf der Giganten

Auteur: Rainer Castor

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: rendez-vouspunt terminus – de beslissing bij de gebeurtenishorizon.


Locatie en tijdsruimte: centrumsector – maart 1291 NGT (4878 na Chr.)


Hoofdpersonen: Steph La Nievand – De majoor voor bijzondere opdrachten beleeft de slag tegen MATERIA. Perry Rhodan – De zesde bode van Thoregon stuurt een galactische vloot naar die grootste slag van de galaxie. Bostich Ⅰ – De imperator zet zijn vloot in met veel risico. Gucky – De muisbever schittert ondanks de gebeurtenissen met spottende opmerkingen. Cistolo Khan – De LVT-commissaris moet de macht van het kristalimperium accepteren.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende