M 30, Topas-stelsel, Sol-stelsel, Herriau-stelsel, Centrum sector – februari/maart 1291 NGT (4878 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1985 • 0926    LOKAAS VOOR MATERIA


Hoofdpersonen: M 30, Topas-System, Sol-System, Herriau-System, Zentrumssektor.


Nog steeds staan in het voorjaar van het jaar 1291 Nieuwe Galactische Tijdrekening in het centrum van de Melkweg twee machten tegenover elkaar. In Dengejaa Uveso, het reusachtige Zwarte Gat, verschuilt de superintelligentie HET, de oeroude vijand van de mensheid, zich voor de aanvallen van de kosmische fabriek MATERIA.

Aan boord van de SOL proberen Perry Rhodan en zijn metgezellen de superintelligentie te helpen, om daarmee grotere bedreigingen van de volkeren van de galaxie af te wenden. Rhodan, sinds enige tijd actief als zesde bode van Thoregon, weet dat de machtige wezens in MATERIA de Coalitie Thoregon willen vernietigen - en daarmee ook de volkeren, die tot de coalitie gerekend worden.

Wat de precieze motieven van de vijanden van Thoregon zijn, is de Terraan nog steeds onbekend. Wel is hij op de hoogte van de principiële verklaringen, die gewag maken van het doel van de coalitie, om in enkele gebieden van de kosmos vrede te vestigen. Om succes te hebben, moeten Rhodan en zijn vrienden eerst HET helpen.

Desalniettemin lukte het een commando van drie Galaxers, aan boord van MATERIA fundamentele informatie te verzamelen en de creator Shabazza te ontvoeren. Deze vijand van de mensheid, wiens activiteiten dood en verderf over meerdere galaxies brachten, is inmiddels dood.

Intussen staat in het centrum van de Melkweg de volgende etappe in de grote strijd tussen Thoregon en MATERIA op het punt plaats te vinden - en Perry Rhodan zet zijn geheime wapen in: het is lokaas voor MATERIA ...


De situatie bij het Zwarte Gat in het centrum van de galaxie van de mensheid ijlt steeds sneller naar het onstuitbare hoogtepunt: nu dreigt de definitieve confrontatie, waarbij er eigenlijk maar één overwinnaar kan zijn ... De directe confrontatie bij Dengejaa Uveso - en Perry Rhodan zet zijn geheime wapen in.


Oorspronkelijke titel: Ein Köder für Materia

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: Oliver Johanndrees

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema