< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1950 - 1999

30e cyclus MATERIA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1983 • 0924    DE STERVENDE ZON


In de verre galaxie Chearth, vijftien miljoen lichtjaren van de Melkweg, staan twee volkerenallianties tegenover elkaar. Vele miljoenen wezens uit vier galaxieën zijn verwikkeld in een conflict, waarvan de meesten de achtergrond niet eens kennen.

Aan een kant staan de Algiotische zwervers; ze komen uit de galaxie Algion en overvielen met 200.000 ruimteschepen de galaxie Chearth omdat ze denken dat in de zogenaamde zonnekluis een van hun goden gevangen wordt gehouden. Om hem te bevrijden veroveren ze talrijke planeten, vechten tegen de vloten van inheemse volken en saboteren de installaties die de zonnekluis stabiel houden. De indringers krijgen hun oorlogsmateriaal van Shabazza, een wezen dat ook in de Melkweg en andere galaxieën miljarden bewoners heeft gedood.

Aan de andere kant staan de bewoners van Chearth, vooral de vredelievende Gharrers die tot de coalitie Thoregon behoren. Thoregon wordt bedreigd door machten die achter Shabazza staan. Sinds enige tijd behoren ook de Terranen tot de coalitie en daarom is een kleine vloot vanuit de Melkweg en Andromeda vertrokken om de bewoners van Chearth te helpen.

De beslissende kwestie voor Chearth is echter op dit moment: Als de Algioten de zonnekluis kunnen 'openen', dan zullen de Guan a Vars, die daar sinds duizenden jaren gevangen worden gehouden, ontsnappen. En als de zogenaamde zonnewormen vrijkomen wordt een hele galaxie bedreigd met de stervende zon ...


Een zonnestelsel vernietigd, een heel volk uitgeroeid: Opeens wordt het de bewoners van Chearth werkelijk duidelijk welk gevaar de Guan a Vars vormen. Als de zogenaamde zonnewormen vrijkomen wordt een hele galaxie bedreigd. De hoop van de galaxie is gericht op de Haloeters uit de Melkweg.


Oorspronkelijke titel: Der Sonnentod

Auteur: Uwe Anton

Omslag: © Oliver Johanndrees

🚧 Werk in uitvoering - illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann 🚧

Plantekening (Duits exclusief): Terraans ruimteschip: zware kruiser van de HOST-klasse door Gregor Paulmann

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: de zonnenwormen zijn actief – een stelsel wordt met de ondergang bedreigd.


Locatie en tijdsruimte: Chearth – maart 1291 NGT (4878 na Chr.)


Hoofdpersonen: Gerenger – De Arkoonse kadet maakt iets vreselijks mee. Atlan – De Arkoonse cellenactiveerderdrager zit met de handen in het haar. Ganzetta – De Wlatschide 'zilverwolf' geeft niet op. Dro ga Dremm – De scoctore van de Tazolen blijkt in iedere situatie niet voor rede vatbaar. Gijo – De Holterer ziet de laatste gevolgen. Myles Kantor – De Terraanse wetenschapper overtreft zichzelf.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende