Chearth – maart 1291 NGT (4878 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1982 • 0923    GEVANGENEN VAN DE ALGIOTEN


Hoofdpersonen: Rinaher van Sarkand, U’Niboref, Dro ga Dremm, Myles Kantor, Hermon van Ariga.


In zes galaxieën ontstaat op dit moment de Coalitie Thoregon: een verbond van verschillende volkeren, die zich hard maken voor vrede in de kosmos. Dit verbond wordt aangevallen door Shabazza en de figuren achter de schermen, die op dit moment vanuit de Kosmische Fabriek MATERIA opereren.

Vooral Perry Rhodan en zijn oude getrouwe volgelingen strijden op belangrijke punten tegen de duistere praktijken van de tegenstanders van Thoregon. Zo probeert de Terraan momenteel met de SOL, het directe verzet tegen MATERIA in het centrum van de Melkweg te organiseren, terwijl zijn oude vriend Atlan met de GILGAMESCH in de ver verwijderde galaxie Chearth tegen de Algiotische Zwevers optreedt. Deze aanvallers werden door Shabazza opgehitst en met de nodige middelen uitgerust, zodat ze militair sterk genoeg zijn.

Atlan wordt niet alleen geconfronteerd met de Algioten en hun vele duizenden oorlogsschepen. Met zijn naar verhouding kleine strijdmacht moet hij ook proberen, de zonnekluis tegen manipulaties te beschermen. Wordt die zonnekluis namelijk verwoest, dan moet er rekening mee worden gehouden, dat de Guan a Vars - de zonnewormen - ontsnappen en vele miljarden wezens in Chearth de dood zullen vinden.

Eerste militaire successen konden worden geboekt; de hulptroepen uit de Melkweg en Andromeda kwamen nog net op tijd aan. Maar nu is de andere kant weer aan zet en start een grootscheeps offensief op. Atlan en enkele van zijn begeleiders raken in de handen van de invasiemacht - ze zijn nu gevangenen van de Algioten ...


Weliswaar lukte het Atlan en zijn medestrijders te ontsnappen aan de Tazolen en Voranezen, maar ze zijn nog lang niet in veiligheid of zeker van hun leven: per slot van rekening wordt het hele zonnestelsel bedreigd door drie zonnewormen die zijn ontsnapt uit de zonnekluis.


Oorspronkelijke titel: Gefangene der Algioten

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: Oliver Johanndrees

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn