< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1950 - 1999

30e cyclus MATERIA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1982 • 0923    GEVANGENEN VAN DE ALGIOTEN


In zes galaxieën ontstaat op dit moment de coalitie Thoregon: een verbond van verschillende volkeren, die zich hard maken voor vrede in de kosmos. Dit verbond wordt aangevallen door Shabazza en de figuren achter de schermen, die op dit moment vanuit de kosmische fabriek MATERIA opereren.

Vooral Perry Rhodan en zijn oude getrouwe volgelingen strijden op belangrijke punten tegen de duistere praktijken van de tegenstanders van Thoregon. Zo probeert de Terraan momenteel met de SOL, het directe verzet tegen MATERIA in het centrum van de Melkweg te organiseren, terwijl zijn oude vriend Atlan met de GILGAMESCH in de ver verwijderde galaxie Chearth tegen de Algiotische Zwevers optreedt. Deze aanvallers werden door Shabazza opgehitst en met de nodige middelen uitgerust, zodat ze militair sterk genoeg zijn.

Atlan wordt niet alleen geconfronteerd met de Algioten en hun vele duizenden oorlogsschepen. Met zijn naar verhouding kleine strijdmacht moet hij ook proberen, de zonnekluis tegen manipulaties te beschermen. Wordt die zonnekluis namelijk verwoest, dan moet er rekening mee worden gehouden, dat de Guan a Vars - de zonnewormen - ontsnappen en vele miljarden wezens in Chearth de dood zullen vinden.

Eerste militaire successen konden worden geboekt; de hulptroepen uit de Melkweg en Andromeda kwamen nog net op tijd aan. Maar nu is de andere kant weer aan zet en start een grootscheeps offensief op. Atlan en enkele van zijn begeleiders raken in de handen van de invasiemacht - ze zijn nu gevangenen van de Algioten ...


Weliswaar lukte het Atlan en zijn medestrijders te ontsnappen aan de Tazolen en Voranezen, maar ze zijn nog lang niet in veiligheid of zeker van hun leven: per slot van rekening wordt het hele zonnestelsel bedreigd door drie zonnewormen die zijn ontsnapt uit de zonnekluis.


Oorspronkelijke titel: Gefangene der Algioten

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Oliver Johanndrees

Illustratie intern (Duits exclusief): © Christoph Anczykowski

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: in handen van de Voranezen – Arkoniden ondergaan religieuze hersenspoeling.


Locatie en tijdsruimte: Chearth – maart 1291 NGT (4878 na Chr.)


Hoofdpersonen: Rinaher van Sarkand – De jonge Arkonide ondergaat een hersenspoeling. U'Niboref – De Voranees doet zich voor als missionaris bij ongelovigen. Dro ga Dremm – De scoctore blijkt zoals eerder niet voor rede vatbaar. Myles Kantor – De wetenschapper ontvangt alarmerende peilresultaten. Hermon von Ariga – De Arkonide heeft in gevangenschap ook overlevingsdrang.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende