Chearth – februari 1291 NGT (4878 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1981 • 0922    OFFENSIEF VAN DE ALGIOTEN


Hoofdpersonen: Denor Massall, Domino Ross, Atlan da Gonozal, Ganzetta, Anschoruk.


In zes verschillende galaxieën wordt gewerkt aan de opbouw van de Coalitie Thoregon: een bondgenootschap van volkeren die streven naar vrede in de kosmos. Thoregon wordt aangevallen door Shabazza en zijn handlangers die onder andere opereren vanuit de kosmische fabriek MATERIA.

Vooral Perry Rhodan en de zijnen vechten op meerdere plaatsen tegen de duistere machinaties van de vijanden van Thoregon. Op dit moment probeert de Terraan een direct verzet tegen MATERIA in het centrum van de Melkweg te organiseren, terwijl zijn vriend Atlan met de GILGAMESCH in de verre galaxie Chearth tegen de Algiotische zwervers vecht. Dezen werden door Shabazza bewapend met uitstekend materiaal.

Atlan is niet alleen geconfronteerd met de duizenden gevechtsschepen van de Algioten. Met zijn veel kleinere strijdmacht moet de Arkonide bovendien proberen de zonnekluis te beschermen tegen sabotageacties. Als de kluis onklaar wordt gemaakt kan men verwachten dat de Guan a Vars - de zonnewormen - uitbreken en de dood van miljarden bewoners van Chearth veroorzaken.

Hulptroepen uit de Melkweg en Andromeda kwamen net op tijd en er konden enkele overwinningen worden behaald; maar de tegenpartij reageert met een offensief van de Algioten ...


Het nieuwe offensief van de Algioten is in volle gang; de indringers konden de Chearthers en hun bondgenoten enkele harde klappen geven. De strijdkrachten van Thoregon lijken op dit moment in het defensief te zijn - en het zal nog heel wat dagen duren voor de verwachte hulp uit de Melkweg is aangekomen. Atlan en enkele van zijn begeleiders raken in de handen van de invasiemacht.


Oorspronkelijke titel: Offensive der Algioten

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Brown