< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1950 - 1999

30e cyclus MATERIA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1981 • 0922    OFFENSIEF VAN DE ALGIOTEN


In zes verschillende galaxieën wordt gewerkt aan de opbouw van de coalitie Thoregon: een bondgenootschap van volkeren die streven naar vrede in de kosmos. Thoregon wordt aangevallen door Shabazza en zijn handlangers die onder andere opereren vanuit de kosmische fabriek MATERIA.

Vooral Perry Rhodan en de zijnen vechten op meerdere plaatsen tegen de duistere machinaties van de vijanden van Thoregon. Op dit moment probeert de Terraan een direct verzet tegen MATERIA in het centrum van de Melkweg te organiseren, terwijl zijn vriend Atlan met de GILGAMESCH in de verre galaxie Chearth tegen de Algiotische zwervers vecht. Dezen werden door Shabazza bewapend met uitstekend materiaal.

Atlan is niet alleen geconfronteerd met de duizenden gevechtsschepen van de Algioten. Met zijn veel kleinere strijdmacht moet de Arkonide bovendien proberen de zonnekluis te beschermen tegen sabotageacties. Als de kluis onklaar wordt gemaakt kan men verwachten dat de Guan a Vars - de zonnewormen - uitbreken en de dood van miljarden bewoners van Chearth veroorzaken.

Hulptroepen uit de Melkweg en Andromeda kwamen net op tijd en er konden enkele overwinningen worden behaald; maar de tegenpartij reageert met een offensief van de Algioten ...


Het nieuwe offensief van de Algioten is in volle gang; de indringers konden de Chearthers en hun bondgenoten enkele harde klappen geven. De strijdkrachten van Thoregon lijken op dit moment in het defensief te zijn - en het zal nog heel wat dagen duren voor de verwachte hulp uit de Melkweg is aangekomen. Atlan en enkele van zijn begeleiders raken in de handen van de invasiemacht.


Oorspronkelijke titel: Offensive der Algioten

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: galactische intriges – de invasiemacht zet in Chearth alle middelen in.


Locatie en tijdsruimte: Chearth – februari 1291 NGT (4878 na Chr.)


Hoofdpersonen: Denor Massall – De Oxtorner is wantrouwend. Domino Ross – De Siganese ontwikkelt zich tot een heel bijzondere ruiter. Atlan – De Arkonide wordt getuige van een massieve aanval. Ganzetta – De 'zilverwolf' demonstreert het nieuwe doel van de Wlatschiden. Anschoruk – De admiraal wordt slachtoffer van een intensieve hersenspoeling.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende