Cokk-stelsel, Firing-stelsel, Tappel-stelsel – maart 1291 NGT (4878 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1980 • 0921    SHABAZZA'S DODELIJKE SPOOR


Hoofdpersonen: Shabazza, Perry Rhodan, Bré Tsinga, Blo Rakane, Carmet Glaugenthorn, Lotho Keraete.


In zes verschillende galaxies ontstaat op het ogenblik de Thoregon Coalitie: een verbond van verschillende volken, dat zich heeft uitgesproken voor vrede in de kosmos. Thoregon wordt bestreden door Shabazza en diens handlangers achter de schermen, die nu aan boord van de kosmische fabriek MATERIA opereren.

Vooral Perry Rhodan en zijn reisgenoten strijden op strategische plaatsen tegen de sinistere intriges van Thoregon's tegenstanders.

Zo probeert de Terraan nu met de SOL een directe opstand tegen MATERIA in het centrum van de Melkweg te organiseren, terwijl zijn oude vriend Atlan met de GILGAMESCH in de verre galaxie Chearth tegen de Algiotische zwervers opereert.

Zo schijnen talrijke gebeurtenissen, waarvan de oorsprong voor een deel tienduizenden jaren in het verleden ligt, met elkaar te maken te hebben: vanaf de eerste start van Thoregon tot aan de actuele plaats van handeling, waarin Perry Rhodan als de zesde bode van de Coalitie optreedt.

In ieder geval lukte het een klein actiecommando, bestaande uit een Haloeter, een Oxtorner en de muisbever Gucky, aan boord van MATERIA te komen en Shabazza te ontvoeren. De Vormgever werd aan boord van het halterruimteschip SOL gebracht; het lukte hem echter om te vluchten.

Als vluchtmedium gebruikt de lichaamsloze Vormgever uitgerekend Perry Rhodan. In het lichaam van de onsterfelijke Terraan begaat hij enkele moorden. Terwijl Bré Tsinga, Lotho Keraete en Blo Rakane zich op zijn spoor begeven, ontwikkelt zich in de galaxie: SHABAZZAS dodelijke spoor ...


Shabazza wordt in een verbitterd gevecht op Lepso gedood. De Vormgever, sinds lange tijd één van de ergste vijanden van de mensheid, bestaat niet meer. Maar Torr Samaho en Cairol zijn nog steeds actief, aan boord van de kosmische fabriek MATERIA in de Melkweg - de eigenlijke bedreiging voor de mensheid bestaat dus nog steeds.


In de Perry Rhodan-aflevering van volgende week wisselt de plaats van handeling weer eens. In de galaxie Chearth, waarin onder andere de GILGAMESCH onder het commando van de Arkonide Atlan actief is, komt het tot nieuwe ontwikkelingen.


Oorspronkelijke titel: Shabazzas Todesspur

Auteur: H. G. Francis

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Jong