< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1950 - 1999

30e cyclus MATERIA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1980 • 0921    SHABAZZA'S DODELIJKE SPOOR


In zes verschillende galaxies ontstaat op het ogenblik de Thoregon coalitie: een verbond van verschillende volken, dat zich heeft uitgesproken voor vrede in de kosmos. Thoregon wordt bestreden door Shabazza en diens handlangers achter de schermen, die nu aan boord van de kosmische fabriek MATERIA opereren.

Vooral Perry Rhodan en zijn reisgenoten strijden op strategische plaatsen tegen de sinistere intriges van Thoregon's tegenstanders.

Zo probeert de Terraan nu met de SOL een directe opstand tegen MATERIA in het centrum van de Melkweg te organiseren, terwijl zijn oude vriend Atlan met de GILGAMESCH in de verre galaxie Chearth tegen de Algiotische zwervers opereert.

Zo schijnen talrijke gebeurtenissen, waarvan de oorsprong voor een deel tienduizenden jaren in het verleden ligt, met elkaar te maken te hebben: vanaf de eerste start van Thoregon tot aan de actuele plaats van handeling, waarin Perry Rhodan als de zesde bode van de Coalitie optreedt.

In ieder geval lukte het een klein actiecommando, bestaande uit een Haloeter, een Oxtorner en de muisbever Gucky, aan boord van MATERIA te komen en Shabazza te ontvoeren. De Vormgever werd aan boord van het halterruimteschip SOL gebracht; het lukte hem echter om te vluchten.

Als vluchtmedium gebruikt de lichaamsloze Vormgever uitgerekend Perry Rhodan. In het lichaam van de onsterfelijke Terraan begaat hij enkele moorden. Terwijl Bré Tsinga, Lotho Keraete en Blo Rakane zich op zijn spoor begeven, ontwikkelt zich in de galaxie: Shabazza's dodelijke spoor ...


Shabazza wordt in een verbitterd gevecht op Lepso gedood. De Vormgever, sinds lange tijd één van de ergste vijanden van de mensheid, bestaat niet meer. Maar Torr Samaho en Cairol zijn nog steeds actief, aan boord van de kosmische fabriek MATERIA in de Melkweg - de eigenlijke bedreiging voor de mensheid bestaat dus nog steeds.


In de Perry Rhodan-aflevering van volgende week wisselt de plaats van handeling weer eens. In de galaxie Chearth, waarin onder andere de GILGAMESCH onder het commando van de Arkonide Atlan actief is, komt het tot nieuwe ontwikkelingen.


Oorspronkelijke titel: Shabazzas Todesspur

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: beslissing op Lepso – Perry Rhodan bestrijdt zijn ergste vijand.


Locatie en tijdsruimte: Cokk-stelsel, Firing-stelsel, Tappel-stelsel – maart 1291 NGT (4878 na Chr.)


Hoofdpersonen: Shabazza – De vormgever vecht in het bewustzijn van de zesde bode om zijn bestaan. Perry Rhodan – De cellenactiveerderdrager wordt met een griezelig bedreiging geconfronteerd. Bré Tsinga – De kosmopsychologe jaagt op Shabazza. Blo Rakane – De witte Haloeter grijpt op de laatste minuut in. Carmet Glaugenthorn – De wetenschapper doorzoekt een heel bijzondere woud. Lotho Keraete – De nieuwe bode van HET wil een boodschap overbrengen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende