< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1950 - 1999

30e cyclus MATERIA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1978 • 0919    SLAG OM ZWERVER


In zes verschillende galaxieën ontstaat op dit moment de coalitie Thoregon: een verbond van verschillende volkeren, dat zich sterkt maakt voor de vrede in de kosmos. Thoregon wordt op dit moment aangevallen door Shabazza en zijn handlangers, die op dit moment vanuit de kosmische fabriek MATERIA opereren.

Vooral Perry Rhodan en zijn oude kameraden komen op verschillende plaatsen in actie tegen de malversaties van Shabazza. Zo probeert de Terraan op dit moment met de SOL direct tegen MATERIA in het centrum van de Melkweg op te treden, terwijl zijn oude vriend Atlan met de GILGAMESCH in de ver verwijderde galaxie Chearth tegen de Algiotische Zwervers optreedt.

Zo schijnen talrijke gebeurtenissen met elkaar in verband te staan, waarbij de oorsprong deels al tienduizenden jaren in het verleden ligt: van het begin van Thoregon tot het heden, waar Perry Rhodan als de zesde bode van Thoregon actief is.

Zo wordt uit het verleden van het zonne-imperium een jonge Terraan in het relatieve heden van de coalitie Thoregon verplaatst: Lotho Keraete wordt 'opgeleid' als de nieuwe bode van de superintelligentie HET. Zijn eerste missie brengt hem naar het zwarte gat in het centrum van de Melkweg - het gaat daarbij om de slag om ZWERVER ...


Tot nu toe konden alle pogingen van de kosmische fabriek, de superintelligentie HET in het centrum van de Melkweg te vernietigen, worden verhinderd. Het is echter een kwestie van tijd, voordat de pogingen van de Terranen rondom Perry Rhodan geen effect meer zullen hebben ...

Het is een kleine actiegroep bestaande uit een Haloeter, een Oxtorner en de muisbever Gucky, gelukt aan boord van de MATERIA te komen en Shabazza te ontvoeren.


In de volgende aflevering uit de Perry Rhodan reeks gaat het echter om Shabazza. De vormgever in het lichaam van een humanoïde staat op het punt, zijn laatste besluiten uit te voeren - voor iemand, die galaxieën liet vernietigen, gaat het nu om het overleven en het leven. En natuurlijk houdt hij daarbij geen rekening meer met andere levende wezens ...


Oorspronkelijke titel: Schlacht um Wanderer

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: MATERIA valt aan – chaos op de wereld van de onsterfelijken.


Locatie en tijdsruimte: centrumsector – februari 1291 NGT (4878 na Chr.)


Hoofdpersonen: Lotho Keraete – Een jonge Terraan ziet zichzelf als nieuwe bode van HET in een voorheen onbekende situatie. Perry Rhodan – De zesde bode probeert bij het centrum-zwartgat van de Melkweg om MATERIA te bestrijden. Dan Vogelberg – De soldaat uit het verleden vecht in een gigantische slag. Shabazza – De vormgever gaat akkoord met een riskant plan. Ernst Ellert – De voormalige teletemporteur verschijnt op Zwerver.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende