Melkweg, DaGlausch – 2512 na Chr. tot 1291 NGT (4878 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1977 • 0918    TRANSFORMATIE


Hoofdpersonen: Lotho Keraete, Negra Tolt, Florence Lamar, James.


In zes verschillende galaxies komt op dit moment de Coalitie Thoregon tot stand: een bondgenootschap van diverse olkeren, dat zich inzet voor vrede in de kosmos. Thoregon wordt bestreden door Shabazza met zijn figuren achter de schermen, die nu aan boord van de kosmische fabriek MATERIA opereren.

Vooral Perry Rhodan en zijn oude makkers voeren op diverse plaatsen strijd tegen Shabazza's machinaties. Zo probeert de Terraan nu met de SOL het frontale verzet tegen MATERIA in het centrum van de Melkweg te organiseren, terwijl zijn oude vriend Atlan met de GILGAMESCH in de verre galaxie Chearth tegen de Algiotische zwervers optreedt.

Er lijkt een verband te bestaan tussen talrijke gebeurtenissen, waarvan de oorsprongen voor een deel tienduizenden jaren geleden liggen: van het eerste begin van Thoregon tot aan de huidige tijd van handeling, waarin Perry Rhodan fungeert als zesde bode van Thoregon.

Om aanvangen, die in het verleden liggen, gaat het ook in deze aflevering: Lotho Keraete, een Terraan, maakt een transformatie mee ...


Uit het verleden van het zonne-imperium wordt een jonge Terraan in het relatieve heden van de Coalitie Thoregon verplaatst. Welke machinaties werkelijk schuilgaan achter de vreemde transformatie van Lotho Keraete, zal waarschijnlijk niet zo snel worden opgehelderd. In ieder geval is de Terraan uit de 26e eeuw na lange jaren in de verre galaxie DaGlausch in een nieuw wezen veranderd.

Lotho Keraete wordt "opgeleid" als de nieuwe bode van de superintelligentie HET. Zijn eerste missie brengt hem naar het zwarte gat in het centrum van de Melkweg.


Oorspronkelijke titel: Transformation

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema