< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1950 - 1999

30e cyclus MATERIA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1977 • 0918    TRANSFORMATIE


In zes verschillende galaxies komt op dit moment de coalitie Thoregon tot stand: een bondgenootschap van diverse volkeren, dat zich inzet voor vrede in de kosmos. Thoregon wordt bestreden door Shabazza met zijn figuren achter de schermen, die nu aan boord van de kosmische fabriek MATERIA opereren.

Vooral Perry Rhodan en zijn oude makkers voeren op diverse plaatsen strijd tegen Shabazza's machinaties. Zo probeert de Terraan nu met de SOL het frontale verzet tegen MATERIA in het centrum van de Melkweg te organiseren, terwijl zijn oude vriend Atlan met de GILGAMESCH in de verre galaxie Chearth tegen de Algiotische zwervers optreedt.

Er lijkt een verband te bestaan tussen talrijke gebeurtenissen, waarvan de oorsprongen voor een deel tienduizenden jaren geleden liggen: van het eerste begin van Thoregon tot aan de huidige tijd van handeling, waarin Perry Rhodan fungeert als zesde bode van Thoregon.

Om aanvangen, die in het verleden liggen, gaat het ook in deze aflevering: Lotho Keraete, een Terraan, maakt een transformatie mee ...


Uit het verleden van het zonne-imperium wordt een jonge Terraan in het relatieve heden van de coalitie Thoregon verplaatst. Welke machinaties werkelijk schuilgaan achter de vreemde transformatie van Lotho Keraete, zal waarschijnlijk niet zo snel worden opgehelderd. In ieder geval is de Terraan uit de 26e eeuw na lange jaren in de verre galaxie DaGlausch in een nieuw wezen veranderd.

Lotho Keraete wordt 'opgeleid' als de nieuwe bode van de superintelligentie HET. Zijn eerste missie brengt hem naar het zwarte gat in het centrum van de Melkweg.


Oorspronkelijke titel: Transformation

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: ze redden hem van een zekere dood – Een Terraan in een vreemden galaxie.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg, DaGlausch – 2512 tot 4878 na Chr. (1291 NGT)


Hoofdpersonen: Lotho Keraete – Een jonge Terraan ondergaat een merkwaardige verandering. Negra Tolt – De commandante van een explorerschip gaat op gevechtsactie. Florence Lamar – Een jonge Terraanse doorleeft haar laatste uren. James – Een vreemde robot.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende