Chearth – februari 1291 NGT (4878 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1976 • 0917    DE ZONNEWORMEN


Hoofdpersonen: Ronald Tekener, Verhaanda, Rha’a’beth, Koolaas, Vincent Garron, So'o'both.


Eigenlijk is de galaxie Chearth een heel vreedzaam sterreneiland, waarin grotere conflicten sinds duizenden jaren tot het verleden behoren. Met de waterstof ademende Gharrers bestaat er daarnaast in de galaxie een volk, dat tot de Thoregon Coalitie behoort. Maar deze coalitie, die zich voor de vrede in de kosmos inzet, wordt door enorme gevaren bedreigd - en ook Chearth wordt aangevallen. De Algiotische zwervers veroveren met 200.000 ruimteschepen grote delen van het sterreneiland. Hun doel: ze willen de zogeheten zonnekluis openen, een gigantisch kosmisch bouwwerk in Chearth, omdat ze geloven dat daarin één van hun goden gevangen wordt gehouden.

Wat de Algiotische zwervers niet kunnen weten: in de zonnekluis leven de Guan a Vars, de zonnewormen. Als zij uitbreken, dreigt het einde voor alle intelligente wezens van de galaxie.

Omdat de Gharrers alleen die bedreiging niet aankunnen, betreedt Mhogena, de vijfde bode van Thoregon, de Brug in de oneindigheid en reist naar de Melkweg. Op de Aarde en op Arkon zoekt hij hulp voor zijn volk.

Hij krijgt deze, maar die hulp is minimaal: slechts elf ruimteschepen vertrekken vanuit de Melkweg naar Chearth. Maar de kleine groep onder Atlans leiding bindt daar de strijd aan. Het conflict bereikt een nieuw hoogtepunt in het voorjaar van 1291 Nieuwe Galactische Tijd: Galaxers dringen het inwendige van de zonnekluis binnen om direct contact met de Guan a Vars te zoeken. Hun 'gesprekspartners' worden de zonnewormen ...


In ieder geval krijgt het galactische commando onder Ronald Tekeners leiding belangrijke informatie over de Guan a Vars. Dit kon echter niet verhinderen dat er drie Zonnewormen uitbraken - deze bedreigen nu de zonnestelsels in de galaxie Chearth.


De door Horst Hoffmann geschreven Perry Rhodan-aflevering van volgende week behandelt een ander onderwerp; hij verandert de plaats van handeling, grijpt terug naar het Terraanse verleden en licht een tip van de sluier van een kosmisch geheim op ...


Oorspronkelijke titel: Die Sonnenwürmer

Auteur: Uwe Anton

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: H. Jong