Chearth – februari 1291 NGT (4878 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1975 • 0916    ZONNE-ECHO


Hoofdpersonen: Ronald Tekener, Myles Kantor, Tuyula Azyk, Arnulf Rohmer, Vincent Garron, Norgo ro Yong.


Eigenlijk is Chearth een zeer vreedzame galaxie waar sinds duizenden jaren geen grote conflicten hebben plaatsgevonden. Bovendien maken de waterstof ademende Gharrers, die bewoners zijn van Chearth, deel uit van de Coalitie Thoregon.

Maar deze Coalitie die zich inzet voor de vrede in de kosmos, wordt bedreigd door enorme gevaren - en ook Chearth wordt aangevallen. De Algiotische Zwervers veroveren met 200.000 schepen grote delen van de galaxie. Hun doel: Ze willen de zogenaamde zonnekluis openen, een gigantische kosmische constructie in Chearth, omdat ze geloven dat hun goden daarin gevangen worden gehouden.

Wat de Algiotische Zwervers niet kunnen weten is dat in de zonnekluis in feite de Guan a Vars leven, de zonnewormen die alle denkende vormen van leven in de galaxie kunnen uitroeien als ze vrij komen.

De Gharrers kunnen deze bedreiging niet afwenden en Mhogena, de Vijfde Bode van Thoregon reist naar Terra en Arkon om hulp te halen.

Die krijgt hij maar het is erg weinig: Slechts elf ruimteschepen reizen vanuit de Melkweg naar Chearth en toch trekt deze kleine groep onder leiding van Atlan ten strijde. In de lente van het jaar 1291 NGT komt de strijd tot een nieuw hoogtepunt in de zonne-echo ...


De galaxers dringen het inwendige van de zonnekluis binnen om direct contact met de Guan a Vars te zoeken. In de zonnekluis spitst de situatie zich toe: Aan een kant is er de kleine galactische actiegroep onder leiding van Ronald Tekener, aan de andere kant opereren de resten van de Algiotische 'Gaintanu-vloot' onder bevel van de Scoctore Norgo ro Yong.

Verder hebben de Galaxers te maken met het merkwaardige gedrag van Vincent Garron en met de Guan a Vars.


Oorspronkelijke titel: Sonnenecho

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: H. Brown