Centrum sector – januari 1291 NGT (4878 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1974 • 0915    DRIJFJACHT BIJ DE BLACK HOLE


Hoofdpersonen: Blo Rakane, Monkey, Gucky, Shabazza, Ki thaRao.


In het voorjaar van 1291 NGT schijnt een groot conflict het hoogtepunt te naderen: aan de ene kant staat de Coalitie Thoregon, die zich sterk maakt voor de vrede en de vrijheid van het individu, aan de andere kant een wezen met de naam Shabazza en al zijn middelen.

Het doel van de macht achter Shabazza is de vernietiging van Thoregon - en die vernietiging wil Perry Rhodan verhinderen. De Terraan, sinds enige tijd benoemd tot de 6e bode van Thoregon, wil de vrijheid van de bewoners van de verschillende galaxieën verdedigen.

Terwijl in de galaxie Chearth de GILGAMESCH onder leiding van de Arkonide Atlan opereert om de volkeren van dit sterreneiland tegen een invasie door de Algiotische Zwervers en ook tegen de Guan a Vars te verdedigen, worden de mensen van Alashan in de galaxie DaGlausch bedreigt door een ander gevaar: de gehele galaxie zal op korte termijn door een zogenaamde superbeving worden verwoest.

Om heel andere zaken gaat het in de eigen Melkweg. De Kosmische Fabriek MATERIA bedreigt in het centrum van de Melkweg de superintelligentie HET, de eeuwenoude beschermheer van de mensheid.

Nadat de eerste aanvallen zijn mislukt, blijft er als laatste redmiddel alleen nog een actie door commando's over: een Haloeter, een Oxtorner en een Ilt trekken tegen MATERIA ten strijde en dringen de Kosmische Fabriek binnen. Daar komen ze in contact met de laatste Erranten en worden getuige van een ongelooflijk lijkende drijfjacht bij de BLACK HOLE ...


Net als voorheen is MATERIA actief bij het zwarte gat in het centrum van de Melkweg, nog steeds loopt de superintelligentie HET gevaar. Gucky, Blo Rakane en Monkey konden ontsnappen van MATERIA en brengen de gekidnapte  mysterieuze Shabazza en enkele geheimen mee terug naar de SOL.

Tot nu toe zijn alle pogingen van Perry Rhodan, de situatie onder controle te brengen, zo goed als voor niets geweest.


In de volgende Perry Rhodan roman richten we de aandacht echter op een andere galaxie: in Chearth wordt de situatie bij de zonnekluis langzaam maar zeker precair ...


Oorspronkelijke titel: Hetzjagd am Black Hole

Auteur: Rainer Castor

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn