Centrum sector – januari 1291 NGT (4878 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1973 • 0914    MATERIA


Hoofdpersonen: Blo Rakane, Gucky, Monkey, Ki thaRao.


In de lente van het jaar 1291 Nieuwe Galactische Tijdrekening nadert een conflict zijn hoogtepunt. Het is een strijd tussen de Coalitie Thoregon die zich inzet voor vrede en vrijheid in de kosmos, en aan de andere kant een wezen dat Shabazza heet en dat werkt voor een nog onbekende macht. Het doel van deze macht is het vernietigen van Thoregon en dat wil Perry Rhodan verhinderen. De Terraan die enige tijd geleden is benoemd tot Zesde Bode van Thoregon, weet dat de Terranen en hun bondgenoten op meerdere plaatsen tegelijk in het universum zullen moeten vechten. In de galaxie Chearth probeert de Arkonide Atlan met de GILGAMESCH de volken van dit sterreneiland te beschermen tegen de invasie van de Algiotische Zwervers en tegen de Guan a Vars, en in de galaxie DaGlausch worden de mensen van Alashan bedreigd door een nieuw gevaar: De hele galaxie zal binnen afzienbare tijd door een zogenaamde superbeving worden vernietigd.

In de eigen galaxie, de Melkweg, gaat het om iets heel anders: De kosmische fabriek MATERIA bedreigt in het centrum van de Melkweg een tot nu tot onbekende superintelligentie - en tegelijkertijd is MATERIA het belangrijkste bastion dat tegen Thoregon vecht. Daarom zoekt Perry Rhodan de beslissende oplossing in het Zwarte Gat. Nadat de eerste poging om iets tegen MATERIA te doen, is mislukt is er nog maar een oplossing. Drie Galaxers vertrekken naar MATERIA ...


Gucky, Blo Rakane en Monkey hebben tot nu toe succes gehad - ze konden overleven in MATERIA en kregen daar bondgenoten, de laatste Erranten, ook wel de kosmische ingenieurs genoemd. Dat daarbij geheimen werden onthuld die reiken tot in het verst bekende verleden, is in zekere zin een 'neveneffect'.

Ze worden getuige van een ongelooflijk lijkende drijfjacht op HET de superintelligentie.


Oorspronkelijke titel: Materia

Auteur: Rainer Castor

Cover ©: Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: H. Brown