< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1950 - 1999

30e cyclus MATERIA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1973 • 0914    MATERIA


In de lente van het jaar 1291 nieuwe galactische tijdrekening nadert een conflict zijn hoogtepunt. Het is een strijd tussen de coalitie Thoregon die zich inzet voor vrede en vrijheid in de kosmos, en aan de andere kant een wezen dat Shabazza heet en dat werkt voor een nog onbekende macht. Het doel van deze macht is het vernietigen van Thoregon en dat wil Perry Rhodan verhinderen. De Terraan die enige tijd geleden is benoemd tot Zesde Bode van Thoregon, weet dat de Terranen en hun bondgenoten op meerdere plaatsen tegelijk in het universum zullen moeten vechten. In de galaxie Chearth probeert de Arkonide Atlan met de GILGAMESCH de volken van dit sterreneiland te beschermen tegen de invasie van de Algiotische Zwervers en tegen de Guan a Vars, en in de galaxie DaGlausch worden de mensen van Alashan bedreigd door een nieuw gevaar: De hele galaxie zal binnen afzienbare tijd door een zogenaamde superbeving worden vernietigd.

In de eigen galaxie, de Melkweg, gaat het om iets heel anders: De kosmische fabriek MATERIA bedreigt in het centrum van de Melkweg een tot nu tot onbekende superintelligentie - en tegelijkertijd is MATERIA het belangrijkste bastion dat tegen Thoregon vecht. Daarom zoekt Perry Rhodan de beslissende oplossing in het Zwarte Gat. Nadat de eerste poging om iets tegen MATERIA te doen, is mislukt is er nog maar een oplossing. Drie Galaxers vertrekken naar MATERIA ...


Gucky, Blo Rakane en Monkey hebben tot nu toe succes gehad - ze konden overleven in MATERIA en kregen daar bondgenoten, de laatste Erranten, ook wel de kosmische ingenieurs genoemd. Dat daarbij geheimen werden onthuld die reiken tot in het verst bekende verleden, is in zekere zin een 'neveneffect'.

Ze worden getuige van een ongelooflijk lijkende drijfjacht op HET de superintelligentie.


Oorspronkelijke titel: MATERIA

Auteur: Rainer Castor

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: onder de gebeurtenishorizon – galactici in de kosmische fabriek.


Locatie en tijdsruimte: centrumsector – januari 1291 NGT (4878 na Chr.)


Hoofdpersonen: Blo Rakane – De witte Haloeter begin aan een riskante actie. Gucky – De muisbever legt onverwachts contact. Monkey – De Oxtorner legt bommen. Ki thaRao – De laatst geborene van de Erranten droomt van een grote opdracht.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende