< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1950 - 1999

30e cyclus MATERIA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1972 • 0913    DE KOSMISCHE FABRIEK


In het voorjaar van 1291 Nieuwe Galactische Tijd werkt een groot conflict zich naar een hoogtepunt toe: aan de ene kant vecht de Thoregon coalitie, die zich voor de vrede en vrijheid van het individu in de kosmos inzet, aan de andere kant staat een machtig wezen, Shabazza geheten, waarachter tot dusver onbekende machten staan.

Het doel van deze machten is de vernietiging van Thoregon - en deze vernietiging wil Perry Rhodan verhinderen. De Terraan, die sinds enige tijd het ambt van zesde bode van Thoregon bekleedt, weet dat de Terranen en hun bondgenoten daarbij in verschillende gebieden van de kosmos actief moeten worden.

Terwijl de GILGAMESCH, onder het commando van de Arkonide Atlan, in de galaxie Chearth opereert om de volken van dit sterreneiland zowel tegen de invasie van de Algiotische zwervers als die van de Guan a Vars te verdedigen, zien de mensen van Alashan in de galaxie DaGlausch zich tegenover een nieuw gevaar geplaatst: binnenkort zal het gehele sterreneiland door een zogenaamde superbeving worden vernietigd.

In ieder geval zijn er al twee superintelligenties bij Alashan aangekomen, die een tot dusver onopgehelderde verbinding met elkaar lijken te hebben. Dat zou nieuwe hoop voor de jonge natie Alashan kunnen betekenen.

Ook in de Melkweg gaat het om een tot nu toe onbekende superintelligentie. De kosmische fabriek MATERIA bedreigt in het centrum van de galaxie van de mensheid een superintelligentie - tegelijkertijd is MATERIA het belangrijkste bastion van de krachten die tegen Thoregon strijden. Daarom zoekt Perry Rhodan de beslissing bij het zwarte gat. De Terraan mobiliseert de SOL en haar bemanning tegen de KOSMISCHE FABRIEK...


Een muisbever, een Oxtorner en een Haloeter: zelden was de hoop van zoveel mensen op zo'n kleine, en tevens ongelijke groep Galaxers gevestigd. Gucky, Monkey en Blo Rakane willen naar het centrum van de kosmische fabriek doorstoten, om daar het gevecht tegen MATERIA te ondersteunen waarbij niemand zich kan voorstellen, wat er de drie bondgenoten daar werkelijk wacht.


De verdere gebeurtenissen aan boord van de kosmische fabriek beschrijft Rainer Castor de volgende week. De aflevering van de nieuwe teamauteur, die tot dusver enkele Perry Rhodan pocketboeken uitgaf en door zijn medewerking aan de Atlan-serie bekend is geworden.


Oorspronkelijke titel: Die Kosmische Fabrik

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: aanval op MATERIA – Perry Rhodan zet alles op alles.


Locatie en tijdsruimte: centrumsector, Gorkan-stelsel, Thantur-Lok – januari 1291 NGT (4878 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De zesde bode van Thoregon wil een onbekende superintelligentie helpen. Monkey – De Oxtorner wil deelnemen aan een commando-operatie. Tautmo Aagenfelt – De hyperfysicus wil een geheim wapen laten testen. Gucky – De muisbever wil 'door' een carit-wand teleporteren. Blo Rakane – De Haloeter wil technische kennis verkrijgen. Ryschantal en Purrn – De Solmothen willen een dreigende oorlog verhinderen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende