DaGlausch, Thorrtimer-stelsel – september tot december 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1971 • 0912    RAADSELACHTIG SARKAMANTH


Hoofdpersonen: Benjameen da Jacinta, Gia de Moleon, Stendal Navajo, Tess Qumisha, Vanessa Sossek, Wechselbalg.


In de lente van 1291 Nieuwe Galactische Tijdrekening nadert een zwaar conflict zijn hoogtepunt: Het is een strijd tussen de Coalitie Thoregon die zich inzet voor vrede en vrijheid van de bewoners van de kosmos enerzijds, en anderzijds Shabazza die werkt voor een onbekende macht. Het doel van deze macht is de destructie van Thoregon en Perry Rhodan wil dat verhinderen. De Terraan die sinds kort de Zesde Bode van Thoregon is, weet dat de Terranen en hun bondgenoten daarvoor in verschillende delen van de kosmos actief moeten worden.

Terwijl in de galaxie Chearth de GILGAMESCH onder commando van de Arkonide Atlan probeert de volken in Chearth te beschermen tegen de invasie van de Algiotische zwervers en tegelijkertijd tegen de Guan a Vars, werkt Perry Rhodan in de Melkweg aan de vorming van een galactische vloot om MATERIA aan te vallen. Deze gigantische kosmische fabriek in het centrum van de Melkweg bedreigt een tot nu toe onbekende superintelligentie.

En in de galaxie DaGlausch, 23,5 miljoen lichtjaren van de Melkweg, hebben de mensen van de kleine kolonie Alashan met veel moeite een eigen bestaan opgebouwd, dat nu opnieuw wordt bedreigd door oorlogszuchtige buren en door een kosmische gebeurtenis: Een zogenaamde superbeving die de hele galaxie dreigt te vernietigen. Geen mens zou aan een dergelijke superbeving kunnen ontsnappen - maar dan krijgt Alashan bezoek van een raadselachtig Sarkamanth ...


De mensen van Alashan kunnen niet evacueren naar een naburige galaxie om te ontsnappen aan de superbeving. Hun allerlaatste hoop is gevestigd op geheimzinnige superintelligenties en andere entiteiten die blijkbaar belangstelling hebben voor de kleine enclave van de mensen in een vreemde galaxie.


Intussen wordt in de Melkweg een duel met grote consequenties uitgevochten, een duel tussen het halterschip de SOL en DE KOSMISCHE FABRIEK ...


Oorspronkelijke titel: Rätselhaftes Sarkamanth

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: H. Brown