DaGlausch, Thorrtimer-stelsel, Kurryan-stelsel – september 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1970 • 0911    JOBSTIJDING


Hoofdpersonen: Jacho Hornung, Benjameen da Jacinta, Tess Qumisha, Gia de Moleon, Stendal Navajo, Lugrea, Jon Cavalieri.


In het voorjaar van 1291 NGT schijnt een groot conflict het hoogtepunt te naderen: aan de ene kant staat de Coalitie Thoregon, die zich sterk maakt voor de vrede en de vrijheid van het individu, aan de andere kant een wezen met de naam Shabazza en al zijn middelen.

Het doel van de macht achter Shabazza is de vernietiging van Thoregon en die vernietiging wil Perry Rhodan verhinderen. De Terraan, sinds enige tijd benoemd tot de 6e bode van Thoregon, weet dat de Terranen en hum bondgenoten daarvoor in verschillende delen van de kosmos in actie moeten komen.

Terwijl in de galaxie Chearth de GILGAMESCH onder leiding van de Arkonide Atlan opereert om de volkeren van dit sterreneiland tegen een invasie door de Algiotische Zwervers en ook tegen de Guan a Vars te verdedigen, is Perry Rhodan actief in de Melkweg. Daar probeert de drager van een cellenactiveerder al enige tijd een galactische vloot op te been te brengen, om in actie te komen tegen MATERIA. Deze gigantische Kosmische Fabriek bedreigt in het centrum van de Melkweg een tot nu toe onbekende superintelligentie.

Niet te vergeten is een ander strijdtoneel: in de galaxie DaGlausch, op een afstand van 23,5 miljoen lichtjaar van de Melkweg, hebben de mensen van de kleine kolonie Alashan het hoofd kunnen bieden aan alle gevaren en heeft men een eigen bestaan opgebouwd. Maar dat bestaan wordt nu opnieuw bedreigd: zowel door oorlogszuchtige buren als door een kosmische gebeurtenis. De mensen wordt de stuipen op het lijf gejaagd door een jobstijding ...


Met twee Korrago-schepen zou het niet een al te groot probleem mogen zijn, de Terranen van Alashan te evacueren om in een naburig melkwegstelsel een nieuwe start te maken. De mensen, die door de fout van het Heliotische Bolwerk in DaGlausch waren beland, kunnen dus opgelucht ademhalen. Maar dan komt er een vreemd bezoek bij de Alashaners ...


Oorspronkelijke titel: Hiobsbotschaft

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn