< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1950 - 1999

30e cyclus MATERIA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1970 • 0911    JOBSTIJDING


In het voorjaar van 1291 NGT schijnt een groot conflict het hoogtepunt te naderen: aan de ene kant staat de coalitie Thoregon, die zich sterk maakt voor de vrede en de vrijheid van het individu, aan de andere kant een wezen met de naam Shabazza en al zijn middelen.

Het doel van de macht achter Shabazza is de vernietiging van Thoregon en die vernietiging wil Perry Rhodan verhinderen. De Terraan, sinds enige tijd benoemd tot de 6e bode van Thoregon, weet dat de Terranen en hum bondgenoten daarvoor in verschillende delen van de kosmos in actie moeten komen.

Terwijl in de galaxie Chearth de GILGAMESCH onder leiding van de Arkonide Atlan opereert om de volkeren van dit sterreneiland tegen een invasie door de Algiotische Zwervers en ook tegen de Guan a Vars te verdedigen, is Perry Rhodan actief in de Melkweg. Daar probeert de drager van een cellenactiveerder al enige tijd een galactische vloot op te been te brengen, om in actie te komen tegen MATERIA. Deze gigantische kosmische fabriek bedreigt in het centrum van de Melkweg een tot nu toe onbekende superintelligentie.

Niet te vergeten is een ander strijdtoneel: in de galaxie DaGlausch, op een afstand van 23,5 miljoen lichtjaar van de Melkweg, hebben de mensen van de kleine kolonie Alashan het hoofd kunnen bieden aan alle gevaren en heeft men een eigen bestaan opgebouwd. Maar dat bestaan wordt nu opnieuw bedreigd: zowel door oorlogszuchtige buren als door een kosmische gebeurtenis. De mensen wordt de stuipen op het lijf gejaagd door een jobstijding ...


Met twee Korrago-schepen zou het niet een al te groot probleem mogen zijn, de Terranen van Alashan te evacueren om in een naburig melkwegstelsel een nieuwe start te maken. De mensen, die door de fout van het Heliotische Bolwerk in DaGlausch waren beland, kunnen dus opgelucht ademhalen. Maar dan komt er een vreemd bezoek bij de Alashaners ...


Oorspronkelijke titel: Hiobsbotschaft

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: bericht van de bevingsonderzoeker – de ondergang dreigt van een galaxie.


Locatie en tijdsruimte: DaGlausch, Thorrtimer-stelsel, Kurryan-stelsel – september 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Tayrobo – Jacho Hornung – De commandant van de ALVAREZ en zijn bemanning komen in een heikele situatie. Benjameen van Jacinta en Tess Qumisha – De twee mutanten brengen slecht nieuws uit Zophengorn. Gia de Moleon en Stendal Navajo – Het leidersduo van de natie Alashan krijgen onenigheid. Lugrea – De commandant van het Hamaradenschip TERXEX bespeurt zijn kans. Jon Cavalieri – De commandant van de GOOD HOPE III brengt hulp.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende