Chearth – 1291 NGT (4878 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1969 • 0910    WREDE GODEN


Hoofdpersonen: Vil an Desch, Vincent Garron, Mhogena, Myles Kantor, Tuyula Azyk.


Toen Mhogena, de vijfde bode van Thoregon, via de Brug in de oneindigheid in het Sol-stelsel naar de Terranen toekwam, hoopte hij op de hulp van de mensheid. Zijn volk, de waterstof ademende Gharrers, wordt namelijk bedreigd door een verschrikkelijk gevaar: indringers hebben de galaxie Chearth aangevallen en tal van bewoonde planeten in het verderf gestort.

De indringers zijn tevens van plan, de mysterieuze zonnekluis te openen. Als ze dat doen, zullen de Guan a Var uitbreken, de zonnewormen - en dat zou binnen kortere of langere tijd de dood van alle wezens in de galaxie betekenen.

Achter de aanval zit duidelijk Shabazza, de tegenstander van de Coalitie Thoregon. Zijn machinaties zorgden al voor dood en vernietiging in de Melkweg en andere galaxies.

Mhogena behaalde bij zijn bezoek aan de Aarde slechts een klein succesje. Uit de Melkweg ging een kleine hulpvloot op weg: de GILGAMESCH onder commando van de Arkonide Atlan en tien slagschepen van de Maahks.

Met deze bescheiden strijdmacht neemt Atlan de strijd tegen de indringers op. Desondanks konden de eerste successen geboekt worden. Een daarvan is de arrestatie van de aanvoerder van de Algiotische zwervers.

Vil an Desch ontwikkelt zich tot een heel belangrijk persoon in de strijd om Chearth, en hij levert bovendien belangrijke historische informatie. Achtergrond van het Tazoolse geloof vormen namelijk MMEDE GODEN...


De levensgeschiedenis van Vil an Desch gaf genoeg prijs over de geschiedenis van de Tazolen en de gebeurtenissen die tot hun machtsovername in de galaxie Algion leidden. Daarmee wordt echter ook één ding duidelijk: het gaat om een religieus gemotiveerde invasie, waarbij 'realistische' argumenten niemand van het tegendeel kunnen overtuigen.


In de PERRY RHODAN-aflevering van volgende week gaat het eerst om een heel ander thema: om de galaxie DaGlausch, waarin de mensen van de Natie Alashan verder zouden willen met het opbouwen van hun kleine kolonie.


Oorspronkelijke titel: Grausame Götter

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema