< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1950 - 1999

30e cyclus MATERIA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1969 • 0910    WREDE GODEN


Toen Mhogena, de vijfde bode van Thoregon, via de brug in de oneindigheid in het Sol-stelsel naar de Terranen toekwam, hoopte hij op de hulp van de mensheid. Zijn volk, de waterstof ademende Gharrers, wordt namelijk bedreigd door een verschrikkelijk gevaar: indringers hebben de galaxie Chearth aangevallen en tal van bewoonde planeten in het verderf gestort.

De indringers zijn tevens van plan, de mysterieuze zonnekluis te openen. Als ze dat doen, zullen de Guan a Var uitbreken, de zonnewormen - en dat zou binnen kortere of langere tijd de dood van alle wezens in de galaxie betekenen.

Achter de aanval zit duidelijk Shabazza, de tegenstander van de coalitie Thoregon. Zijn machinaties zorgden al voor dood en vernietiging in de Melkweg en andere galaxies.

Mhogena behaalde bij zijn bezoek aan de Aarde slechts een klein succesje. Uit de Melkweg ging een kleine hulpvloot op weg: de GILGAMESCH onder commando van de Arkonide Atlan en tien slagschepen van de Maahks.

Met deze bescheiden strijdmacht neemt Atlan de strijd tegen de indringers op. Desondanks konden de eerste successen geboekt worden. Een daarvan is de arrestatie van de aanvoerder van de Algiotische zwervers.

Vil an Desch ontwikkelt zich tot een heel belangrijk persoon in de strijd om Chearth, en hij levert bovendien belangrijke historische informatie. Achtergrond van het Tazoolse geloof vormen namelijk MMEDE GODEN...


De levensgeschiedenis van Vil an Desch gaf genoeg prijs over de geschiedenis van de Tazolen en de gebeurtenissen die tot hun machtsovername in de galaxie Algion leidden. Daarmee wordt echter ook één ding duidelijk: het gaat om een religieus gemotiveerde invasie, waarbij 'realistische' argumenten niemand van het tegendeel kunnen overtuigen.


In de Perry Rhodan-aflevering van volgende week gaat het eerst om een heel ander thema: om de galaxie DaGlausch, waarin de mensen van de Natie Alashan verder zouden willen met het opbouwen van hun kleine kolonie.


Oorspronkelijke titel: Grausame Götter

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: hij is een geloofskrijger – religie is zijn wapen.


Locatie en tijdsruimte: Chearth – 1291 NGT (4878 na Chr.)


Hoofdpersonen: Vil an Desch – De Tazol vertelt zijn levensverhaal. Vincent Garron – De mutant heeft contact met een merkwaardig wezen. Mhogena – De Gharrer onderhandelen over de hooggeplaatste gevangenen. Myles Kantor – De multi-wetenschapper volgt met zorgen de activiteiten van de Algioten. Tuyula Azyk – Het Blues-meisje wordt Garron's reddingsanker.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende