Chearth – januari 1291 NGT (4878 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1968 • 0909    KETTER VAN DE TAZOLEN


Hoofdpersonen: Vincent Garron, Vil an Desch, Mhogena, Ver to Nisch, Soe ra Lor.


Toen Mhogena, de vijfde bode van Thoregon, over de Brug in de oneindigheid bij de Terranen in het Sol-stelsel kwam, hoopte hij op de hulp van de mensheid. Zijn volk, de waterstofademende Gharrers, wordt namelijk door een vreselijk gevaar bedreigd: binnendringers hebben de galaxie Chearth aangevallen en dood en verderf over de talrijke bewoonde planeten gebracht.

Die binnendringers zijn van plan, de geheimzinnige zonnekluis te openen. Als zij dat doen, zullen de Guan a Vars vrijkomen, de zonnewormen - en dat zou vroeg of laat de dood voor de gehele galaxie betekenen.

Achter deze aanval zit blijkbaar Shabazza, de tegenstander ven de Thoregon Coalitie. Zijn intriges zaaiden al dood en verderf in de Melkweg en in andere galaxies.

Mhogena kon bij zijn bezoek aan de Aarde slechts een klein succesje boeken. Uit de Melkweg vertrok een kleine hulpvloot: de GILGAMESCH van de cellenactiveerderdragers onder bevel van de Arkonide Atlan en tien gevechtsschepen van de waterstof ademende Maahks.

Met deze bescheiden strijdmacht neemt Atlan de strijd op tegen de binnendringers. In ieder geval waren er de eerste successen. Een daarvan betreft de gevangenneming van de leider van de Algiotische zwervers - deze ontwikkelt zich tot de ketter van de Tazolen ...


Het is een vies spelletje, dat Atlan moet spelen. Vil an Desch krijgt nieuwe elcoxol, de Galaxers en hun bondgenoten krijgen hopelijk nieuwe informatie. Tegelijkertijd rukten de conflicten in de galaxie Chearth onverminderd snel op ...

De achtergrond van de complete invasie is slechts een religie - ze had de Algiotische zwervers met 200.000 ruimteschepen naar de naburige galaxie gedreven.


Oorspronkelijke titel: Ketzer der Tazolen

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Jong