Chearth – januari 1291 NGT (4878 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1967 • 0908    DE LIST VAN DE SCOCTOREN


Hoofdpersonen: Mhogena, Ronald Tekener, Vil an Desch, Dro ga Dremm, Atlan da Gonozal, Ganzetta.


Toen Mhogena, de Vijfde Bode van Thoregon, over de Brug in de oneindigheid in het Sol-stelsel van de Terranen kwam hoopte hij hulp van de mensheid te krijgen. Zijn volk, de waterstof ademende Gharrers, worden bedreigd door een verschrikkelijk gevaar: Vreemdelingen hebben de galaxie aangevallen, verwoestingen aangericht en gedood op talrijke planeten.

Dat is niet alles. De aanvallers zijn van plan de geheimzinnige zonnekluis te openen. Als ze dat doen zullen de Guan a Vars, de zonnewormen, uitbreken - en dat zou vroeg of laat de dood van de hele galaxie betekenen.

Blijkbaar zijn de aanvallen het werk van Shabazza, de tegenstander van de Coalitie Thoregon die in de Melkweg en andere galaxieën al veel heeft gedood en vernietigd.

Bij zijn bezoek aan Terra heeft Mhogena slechts een bescheiden succesje kunnen boeken: Om de vijand een halt toe te roepen is een kleine vloot vertrokken: De GILGAMESCH van de dragers van een cellenactiveerder met als commandant de Arkonide Atlan, en tien gevechtsschepen van de Maahks. Met deze kleine strijdkracht vallen ze de veel sterkere vijand aan. Ze behalen een eerste overwinning, maar daarna zijn ze gedwongen een gevaarlijk spel te spelen en een gok te wagen met de list van de Scoctoren ...


Op het nippertje konden de bondgenoten uit Chearth en de Melkweg ontsnappen aan de val - ze hadden een list verwacht en zich voorbereid. Vil an Desch, die zich heeft laten overtuigen door de bewijzen en argumenten van de Galaxers, wordt door de religieuze fanatici van de galaxie Algion blijkbaar nog steeds gezien als een ketter.


Oorspronkelijke titel: Die List des Scoctoren

Auteur: Uwe Anton

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Brown