Chearth – januari 1291 NGT (4878 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


30e cyclus:

MATERIA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1966 • 0907    DE SCHADUWBROER


Hoofdpersonen: Mhogena, Vil an Desch, Atlan da Gonozal, Phisagon, Tuyula Azyk.


Toen Mhogena, de vijfde bode van Thoregon, via de Brug in de Oneindigheid in het Sol-stelsel bij de Terranen kwam, hoopte hij op hulp van de mensheid. Zijn volk, de waterstofademhalende Gharrers, wordt namelijk door een enorm gevaar bedreigd: er heeft een invasie van de galaxie Chearth plaatsgevonden en hierdoor is dood en verderf gezaaid op talrijke bewoonde planeten.

Dat is niet alles. De indringers zijn van plan, de zonnekluis te openen. Als ze dat doen, zullen de Guan a Vars uitbreken, de zonnewormen - en dat zou vroeg of laat de ondergang van deze hele galaxie betekenen.

Achter de aanvallen zit kennelijk Shabazza, de tegenstander van de Coalitie Thoregon. Door zijn manipulaties is al in vele andere galaxieën dood en verder gezaaid.

Mhogena boekte bij zijn bezoek op de Aarde slechts een klein succes. Uit de Melkweg vertrok een hulpvloot: de GILGAMESCH onder het bevel van de dragers van een cellenactiveerder en de Arkonide Atlan en tien oorlogsbodems van de waterstofademhalende Maahks.

Met deze bescheiden strijdmacht strijdt Atlan tegen de invasiemacht. De eerste successen konden worden geboekt. Dan onthult Mhogena een geheim uit zijn verleden - de schaduwbroer ...


Net als voorheen is de situatie voor de kleine galactische strijdmacht in de ver verwijderde galaxie Chearth zo goed als onhoudbaar. De technische superioriteit van de GILGAMESCH zal op den duur niet opgewassen zijn tegen de enorme overmacht van de Algiotische Zwervers.

Daarom veranderen de dragers van een cellenactiveerder hun tactiek en schakelen ze over op de psychologische oorlogsvoering. Of dit succes zal hebben, weet nog niemand.


Oorspronkelijke titel: Der Schattenbruder

Auteur: Uwe Anton

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn